Izvor: B92, 10.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica ubistva Buhe

Beograd -- Danas se navršavaju četiri godine od ubistva pomoćnika načelnika Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Boška Buhe.

Buha je ubijen 10. juna 2002. u Beogradu, na parkingu ispred hotela "Jugoslavija" sa više hitaca iz automatskog oružja. Za ubistvo su optuženi Željko Maksimović Maka i pripadnici njegove grupe, ali ih je Specijalni sud u novembru 2004. godine oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

Međutim, Vrhovni sud je 25. oktobra 2005. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poništio presudu Specijalnog suda i odredio da se održi novo suđenje, ali ono još nije zakazano jer je većina pripadnika Makine grupe od tada u bekstvu.

Specijalni sud je mesec dana kasnije izdao nalog policiji da privede Nikolu Maljkovića, Vladimira Jakšića i Željka Maksimovića zvanog Maka, optužene za ubistvo generala Boška Buhe.

Među optuženima je i Dragan Ilić zvani Limar, kome nije određen pritvor i ne nalazi se u bekstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.