Subota, 10.06.2006.

10:45

Godišnjica ubistva Buhe

Danas se navršavaju četiri godine od ubistva pomoćnika načelnika Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Boška Buhe.

Izvor: Beta

Default images

Buha je ubijen 10. juna 2002. u Beogradu, na parkingu ispred hotela "Jugoslavija" sa više hitaca iz automatskog oružja. Za ubistvo su optuženi Željko Maksimović Maka i pripadnici njegove grupe, ali ih je Specijalni sud u novembru 2004. godine oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

Međutim, Vrhovni sud je 25. oktobra 2005. godine poništio presudu Specijalnog suda i odredio da se održi novo suđenje, ali ono još nije zakazano jer je većina pripadnika Makine grupe od tada u bekstvu.

Specijalni sud je mesec dana kasnije izdao nalog policiji da privede Nikolu Maljkovića, Vladimira Jakšića i Željka Maksimovića zvanog Maka, optužene za ubistvo generala Boška Buhe.

Među optuženima je i Dragan Ilić zvani Limar, kome nije određen pritvor i ne nalazi se u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: