GROM UBIO ČOBANINA NA UKLETOJ LIVADI

Izvor: Kurir, 21.Maj.2011, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GROM UBIO ČOBANINA NA UKLETOJ LIVADI

NOVO MILOŠEVO - Grom odneo i treći život! Čobanina Borivoja Nikolića (51) iz Novog Miloševa ubio je grom u sredu 18. februara uveče, dok je čuvao ovce na livadi Akača kod Novog Miloševa. Zanimljivo je to što je pre nekoliko godina grom na tom mestu ubio još jednog pastira i dečaka!

NOVO MILOŠEVO - Grom odneo i treći život!

Čobanina Borivoja Nikolića (51) iz Novog Miloševa ubio je grom u sredu 18. februara uveče, dok je čuvao ovce na livadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Akača kod Novog Miloševa. Zanimljivo je to što je pre nekoliko godina grom na tom mestu ubio još jednog pastira i dečaka!

Borivojeje iza sebe ostavio suprugu Danicu (38), majku Dušanku (77) i sedmoro dece, od kojih je četvoro maloletno.

Borivojevo nepomično telo prvi je otkrio sin Slaviša, koji mu je kobnog dana pomagao u čuvanju stoke.

- Brat i ja pronašli smo mrtvog oca kako leži na stomaku. Po vratu i telu bile su vidljive opekotine. Leđa su mu sva bila modra - ispričao je Slaviša.

Njegova žena Danica još je u šoku zbog tragedije koja ju je snašla:

- Moram da budem jaka zbog dece. Ne znam kako ću dalje bez Borivoja. Kako ću iškolovati ovo četvoro najmlađih? Bolesna sam. Imala sam karcinom grlića materice.

Teško smo živeli s njegovom čobanskom platom od 10.000 dinara. Uz socijalnu pomoć i dečji dodatak jedva smo sastavljali kraj s krajem. Da nam novobečejski Centar za socijalni rad nije pritekao u pomoć, ne bismo mogli ni čestito da ga sahranimo.

Umro joj i treći sin

Igrom sudbine Dušanka je juče sahranila i trećeg sina. Borivojev najstariji brat Miodrag preminuo je u 50, a Dragoljub u 39. godini.

- Obojicu je izdalo srce. Nema za majku veće patnje nego da ostane bez dece. Kako će moja snaja sad? Ko će ovu nejač hraniti? - neutešna je Dušanka.

Akača - ozloglašeno mesto

Meštani sa strahom pričaju da je Akača poznata kao ozloglašeno mesto na kojem su od davnina gromovi gasili živote. Anka Marjanov ispričala je kako je pre nekoliko godina grom na tom mestu ubio dečaka koji se s drugom zaputio iz susednog sela Bočar u Novo Miloševo.

- Bilo je isto kao i prošle srede kada se nevreme spustilo i gromovi su užasno jako pucali.

Čudno je da se nesreće dešavaju baš u tom delu atara, i da su stradali samo čobani koji su čuvali ovce, ali ne i kravari - kaže Anka.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grom ubio oca sedmoro dece

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2011

Borivoj Nikolić (51), čobanin iz Novog Miloševa kod Kikinde, poginuo je kada ga je udario grom na livadi dok je čuvao ovce. Nikolić, koji je izdržavao majku, ženu i sedmoro dece, preminuo je na licu mesta...Tragedija se dogodila u četvrtak po podne u mestu Novo Miloševo, koje je udaljeno 15...

Nastavak na Vesti-online.com...

Grom ubio oca sedmoro dece!

Izvor: CrnaHronika.rs, 21.Maj.2011

Smrt na livadi - Čobanin Borivoj Nikolić (51) poginuo kada ga je udario grom na pašnjaku dok je čuvao stado ovaca. Borivoj, koji je izdržavao majku Dušanku, ženu Danicu i sedmoro dece, preminuo je na licu mesta.orivoj Nikolić (51), čobanin iz Novog Miloševa kod Kikinde, poginuo je kada ga je...

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.