GRAD PLAKAO ZA ANĐELIMA

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD PLAKAO ZA ANĐELIMA

Kada sam imala četiri godine, tata me je upoznao s Milenom. Tada sam upoznala prijatelja za ceo život, jedva izgovorila komšinica Milene i Ljiljane Rusov

PANČEVO - Povorka tuge i bola!

Na početku kolone dva bela krsta okićena kalama. Za njima pregršt belih ruža, gerbera i ljiljana, a prate ih beli kovčezi sa telima Milene (28) i Ljiljane Rusov (23). Na njima ispisana imena. Prati ih majka Dragana, nema od bola, bleda od tuge i uvelih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očiju. U koloni 300 ljudi

- Isplakala je majka za njima more suza, odakle li joj snage da stoji - pita se starija gospođa u povorci.

Nesrećnu majku s jedne strane drži sestra, a s druge suprug Nikola. Nesrećni otac tek ponekad zajeca. Za njima je u koloni oko 300 ljudi, među kojima su rodbina, drugovi i drugarice nesrećno nastradalih devojaka.

Pred večnom kućom od Milene se oprostila drugarica.

- Kada sam imala četiri godine, tata me je odveo da upoznam komšinicu Milenu. Tada sam upoznala prijatelja za ceo život. Milena je bila dobra devojka, vesela, odličan student i veran prijatelj. Uvek nasmejana, Milena je mnogo volela svoju porodicu - pročitala je devojka kroz suze oproštajni govor, a onda na sanduk najbolje prijateljice Milene spustila plišanog medu.

Pogled u kovčege

I od Ljiljane se oprostila najbolja drugarica.

- Ljiljana je bila uvek raspoložena, čak i onda kada je bilo teško. Nedostajaće nam njen smeh... - čitala je dok su njene reči prekidali jecaji, a onda je i ona na kovčeg stavila plišanu igračku.

Prvi grumen zemlje bacila je majka Dragana, iz koje se ni glas nije mogao čuti. Tišinu je prekinula Draganina rođena sestra:

- Jesi li dobro? Kako si?

Odgovora nije bilo. Dragana je gledala kovčege svojih ćerki, koje nikada više neće videti.

Milena i Ljiljana Rusov sahranjene su juče jedna do druge na groblju Kotež u Pančevu. Nakon sahrane njihov otac, boreći se sa suzama, zahvalio se svim prisutnima.

- Hvala komšijama, prijateljima i svima koji su nam se našli u ovim teškim trenucima - rekao je kratko Nikola.

Suvozač Gačić: Predrag je bio kao hipnotisan

- Vikao sam Predragu da uspori. Molio sam ga, ali on nije reagovao. Bio je kao hipnotisan. Ništa mi nije rekao, već je samo držao volan i jurio pravo. Molio sam Boga da bude gužva da bi se zaustavio, međutim, on je prešao u žutu traku i obišao kolonu koja je stajala na semaforu. Tad sam ugledao svetla, a kad smo se približili, viknuo sam: „Jugo!" i više se ničeg ne sećam. Kad sam došao k sebi, Predrag je sedeo za volanom, svestan i miran, ni reč nije rekao. A kada sam pogledao nazad da vidim kako su devojke, nije bilo ni zadnjeg dela auta ni njih - kroz suze je ispričao za medije suvozač Mirko Gačić.

Sedam sveštenika

Opelo na sahrani služilo je sedam sveštenika.

- U cvetu svoje mladosti napustile su nas Milena i Ljiljana Rusov. Bile su dobre devojke i odlične učenice. Sve svoje ispite polagale su u roku i sa najvišim ocenama. Za sobom su ostavile ožalošćene i neutešne roditelje, tetku, brata, sestru, baku i mnogobrojne prijatelje - rekao je sveštenik u svom govoru.

Žrtve divljačke vožnje

Rođene sestre Milena i Ljiljana Rusov poginule su u noći između petka i subote kada je BMW koji je vozio Predrag Bojanić (34) na Pančevačkom putu udario u „jugo" Predraga Fuštića (37). Od siline udarca Milena i Ljiljana su poginule na licu mesta, dok je njihova najbolja drugarica Jadranka Jović (23) izdahnula prekjuče u Urgentnom centru.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

CELO PANČEVO PLAKALO ZA ANĐELIMA

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012

Na početku kolone dva bela krsta okićena kalama. Za njima pregršt belih ruža, gerbera i ljiljana, a prate ih beli kovčezi sa telima Milene (28) i Ljiljane Rusov (23) ....Suvozač Gačić: Predrag je bio kao hipnotisan..- Vikao sam Predragu da uspori. Molio sam ga, ali on nije reagovao. Bio je kao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.