GINEKOLOGU DVE I PO GODINE ZATVORA: Doktor kriv za smrt porodilje

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GINEKOLOGU DVE I PO GODINE ZATVORA: Doktor kriv za smrt porodilje

PROKUPLJE - Prokupački ginekolog Gradimir Jovanović (48) pravosnažno je osuđen na dve i po godine zatvora jer je nakon porođaja koji je obavio 2007. preminula porodilja Sanja Simić (25).

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Prokuplju osuđen je na tri godine zatvora, ali je Apelacioni sud nakon Jovanovićeve žalbe smanjio kaznu na dve i po godine.

Sanja Simić iz sela Gornja Stražava kod Prokuplja krajem jula 2007. po treći put se porodila u prokupačkom porodilištu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nakon što je rodila zdravu devojčicu, umrla je od krvarenja. Smrt je nastupila dva sata posle porođaja, a protiv Jovanovića, koji je obavio porođaj, podneta je prijava za nesavesno lečenje.

(Z. B.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ginekologu 2,5 godine zatvora zbog smrti porodilje

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2015

Osam godina nakon što je njegova pacijentkinja umrla posle porođaja, prokupački ginekolog Gradimir Jovanović pravosnažno je osuđen na 2 i po godine zatvora, čime je Apelacioni sud u Nišu prvobitnu presudu Osnovnog suda u Prokuplju umanjio za 6 meseci. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.