GINEKOLOG OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA: Greškom lekara ostala bez materice

Izvor: Večernje novosti, 16.Apr.2019, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GINEKOLOG OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA: Greškom lekara ostala bez materice

Muamer Škrijelj osuđen pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, jer je tokom 2010. godine nesavesno lečio pacijentkinju L. R. GINEKOLOG Opšte bolnice u Novom Pazaru Muamer Škrijelj osuđen je pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog toga što je tokom 2010. godine nesavesno lečio pacijentkinju L. R. Presuda je pravosnažna, a osim uslovne zatvorske kazne ginekologu je izrečena i zabrana obavljanja delatnosti akušera >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u naredne tri godine.PROČITAJTE JOŠ - Porodilja iz Priboja preminula zbog greške lekara Doktor Škrijelj proglašen je krivim za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv zdravlja, kako se navodi u presudi, a sve zbog toga što je tokom septembra i oktobra 2010. učinio više propusta prilikom pružanja lekarske pomoći porodilji L. R. čime joj je teško narušio zdravlje. Na sudu je utvrđeno da je Škrijelj tada primenio očigledno nepodoban način lečenja, nije primenio odgovarajuće higijenske mere i nesavesno je postupao, zbog čega je L. R. morala biti operisana u Kragujevcu. Tamo su joj odstranjeni materica i drugi reproduktivni organi. Pacijentkinja je tada jedva preživela i lišena je mogućnosti daljeg rađanja.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Godinu dana zatvora za ginekologa zbog nesavesnog lečenja

Izvor: RTS, 16.Apr.2019

. Ginekolog Opšte bolnice u Novom Pazaru M. S. osuđen je na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine zbog nesavesnog lečenja pacijentkinje L. R. tokom 2010. godine.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.