Francuska zabranila demonstracije na Korzici

Izvor: Akter, 27.Dec.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zabranila demonstracije na Korzici

Francuska je danas zabranila demonstracije u sirotinjskom delu Ajača, na Korzici, nakon dvodnevnih antiarapskih protesta na tom ostrvu

Zabrana će biti na snazi barem do 4. januara 2016. i odnosi se na sve proteste i okupljanja, rekao je za AFP prefekt Korzike Kristof Mirman.

Takođe, bezbednosne službe blokirale su predgrađe Žarden d"Amperer.

Stotinak demonstranata protestovalo je u subotu radničkim okruzima u Ajaču, uzvikujući "Arapi odlazite" i "Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je naš dom".

Dan ranije, demonstranti su demolirali muslimansko svetilište u Ajaču i pokušali da zapale primerke Kurana, saopštila je policija.

Francuski premijer Manuel Vals osudio je taj napad i napisao na Tviteru da je reč o "neprihvatljivom svetogrđu", prenosi AFP.

Tenzije su pojačane u Ajaču nakon što su dva vatrogasca i jedan policajac povređeni u sukobu u jednoj siromašnoj četvrti grada.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.