Falsifikovao rok trajanja na robi?

Izvor: B92, 30.Mar.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falsifikovao rok trajanja na robi?

Beograd -- Policija privela vlasnika trgovinskog preduzeća "Toplica trade" u Beogradu zbog sumnje da je u promet stavljao proizvode s falsifikovanim datumom roka upotrebe.

Policija je u saradnji sa Poljoprivrednom inspekcijom i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila vlasnika tog preduzeća M.M. (59) zbog sumnje da je obmanjivao kupce stavljajući u promet škodljive proizvode s falsifikovanim "rokom" upotrebe.

M.M. se sumnjiči da je od 2009. godine do danas, u dva maloprodajna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekta "Toplica trade" u opštini Zvezdara - u Ulici braće Krsmanović 23 i Stevana Dukića 14, prodavao robu kojoj je istekao rok trajanja, ali je on na pakovanju falsifikovao datume.

Prehrambenu robu je kupovao pred sam istek roka trajanja, uz rabat i do 70 posto od tržišne vrednosti, a prodavao po nižim cenama nego u drugim radnjama.

Poljoprivredna inspekcija je zabranila promet sve robe sa sumnjivim datumom roka upotrebe, a sumnje u falsifikat su potvrđene proverom kod uvoznika i proizvođača.

Poljoprivredna inspekcija je od 2009. podenela više prekršajnih prijava protiv M.M.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog faslifikovanja roka trajanja hrane

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2013

Policija je uhapsla vlasnika lokalnog trgovinskog preduzeća 'Toplica trade' u Beogradu zbog sumnje da je obmanjivao kupce stavljajući u promet škodljive proizvode s falsifikovanim datumom roka upotrebe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prodavao hranu, a falsifikovao rok trajanja

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2013

Policija je u saradnji sa Poljoprivrednom inspekcijom i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsla vlasnika lokalnog trgovinskog preduzeća "Toplica trade" u Beogradu, zbog sumnje da je obmanjivao kupce stavljajući u promet škodljive proizvode s falsifikovanim datumom roka upotrebe...M.M.(55) je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.