Prodavao proizvode sa isteklim rokom

Izvor: RTS, 29.Mar.2013, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavao proizvode sa isteklim rokom

Direktor preduzeća "Toplica trejd" Mirko Milošević uhapšen zbog sumnje da je obmanjivao kupce i prodavao škodljive proizvode. Milošević od 2009. godine prodavao prehrambene proizvode sa isteklim rokom trajanja.

Beogradska policija uhapsila je vlasnika i direktora preduzeća "Toplica trejd" Mirka Miloševića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo obmanjivanje kupaca i stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

Milošević je od 2009. godine u dve prodavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prodavao prehrambene proizvode ("Lino krisp", "Lino grisolino", "Medolino lino" - proizvođača "Podravka", "ABC ledeni desert", "Fan Fit" ovsene pahuljice - proizvođača "Florida bel", čokolade i čokoladne proizvode, prelive na bazi majoneza proizvođača "Dijamant") sa isteklim rokom trajanja.

Na te proizvode bio je utisnut falsifikovani rok trajanja, koji se nalazio na neuobičajenom mestu i bio loše vidljiv. Proverom kod uvoznika utvrđeno je da pojedine serije proizvoda nisu nikada uvezene na tržište Srbije.

Utvrđeno je i da je Milošević od dobavljača nabavljao prehrambenu robu sa datumom upotrebe pred sam istek roka trajanja, uz rabat od 70 odsto od tržišne vrednosti, a zatim je istu robu prodavao po cenama nižim od cena u konkurentskim maloprodajnim objektima.

Poljoprivredna inspekcija zabranila je promet svih količina robe pronađenih sa sumnjivim datumom upotrebe, a izvršenim proverama kod uvoznika i proizvođača potvrđene su navedene sumnje.

Protiv osumnjičenog Mirka Miloševića, u navedenom periodu, inspektori Poljoprivredne inspekcije podnosili su više prekršajnih prijava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšen vlasnik “Toplica trejda” zbog prodaje robe s isteklim rokom trajanja

Izvor: Blic, 29.Mar.2013

Beogradska policija uhapsila je vlasnika i direktora preduzeća "Toplica trejd" Mirka Miloševića koji je u dve svoje prodavnice u Beogradu prodavao proizvode sa isteklim rokom trajanja, rečeno je danas Tanjugu u Direkciji policije...Milošević je uhapšen u nastavku akcije suzbijanja finansijskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.