(FOTO) SRPSKA VEZA Austrijska policija raskrinkala bandu: Trgovcima ljudima šefovao neko iz Beograda

Izvor: Kurir, 12.Nov.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) SRPSKA VEZA Austrijska policija raskrinkala bandu: Trgovcima ljudima šefovao neko iz Beograda

Austrijska policija razbila je međunarodnu bandu krijumčara ljudi, čiji šef je delovao iz Beograda, saopštila je ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner. Istragom je policija ušla u trag 17 osumnjičenim licima, od kojih je 11 već u zatvoru, a protiv ostalih šestoro raspisane su međunarodni nalozi za hapšenje.

"I šef bande je uhapšen", navela je Mikl-Lajtner na konferenciji za štampu. Ova banda je od februara prebacila 1.800 izbeglica iz Srbije, preko Mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beč.

Po osobi uzimali su 250 do 300 evra, a ukupno policija procenjuje na takav način ostvarene prihode na pola miliona evra. Oko 50.000 evra je pronađeno kod članova bande. Ministarka Mikl-Lajtner je ocenila da se radi o "velikom udarcu protiv jedne krijumčarske organizacije".

Direktor policije pokrajine Donje Austrije Franc Puher je kazao da je šef bande delovao iz Beograda. Deset do 15 osoba je prebacivano kombijima i malim kamionima, a vozila su upućivana na put nakon što bi prethodnica javila da je "sve čisto".

U Beču su imali iznajmljene stanove, kako bi krijumčari mogli da se odmore između vožnji. Pored 50.000 evra u gotovini, tokom pretresa stanova policija je zaplenila i šest vozila.

Puher je kazao da se nada da će pravosuđe iskoristiti pravne mogućnosti i oduzeti transportere. Mikl-Lajtner je istakla da je borba protiv krijumčara veoma teška.

"Krijumčarima ćemo se i narednih meseci baviti"; naglasila je ona zatraživši stvaranje legalnih puteva za dolazak u Evropu. Prema njenim rečima legalni putevi su jedini način za suzbijanje krijumčarenja ljudi.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.