Izvor: Blic, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje narkomana uvbilo taksistu i puvmpadžiju

Dvoje narkomana uvbilo taksistu i puvmpadžiju

BEOGRAD - Beogravdskog taksistu Nezira Šišića ubila je Olivera Krsmanić (21) iz Mačvanskog Prnjavora, a Zorana Radovića, radnika benzinske pumvpe u Mojsinju kod Čačka, Slobodan Jordanov (22) iz Beograda - saopštio je juče na konferenciji za novinare načelnik beogrvadskog SUP-a, general Milan Simić.

Olivera Krsmanić je zlovčin priznala i detaljno ga opisala u prisustvu advokata i tužioca. Ispričala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i kako je Jordanov ubio Zorana Radovića, a policijav je utvrdila da su njih dvoje 13. aprila, oko 22.30, pokušali da ubiju policajca Nenada Jelića. Jordanov je trenutno u bolnici CZ, jerv je tom prilikom ranjen i policija ga još nije saslušala. Veštačenjem je utvrđeno da je u sva tri slučaja pucano iz istog oružjav, 'zbrojevke', kalibra 6,35 milimetara. Taksi račun

Krsmanićeva je 11. aprila oko 23.30 u Francuskoj ulici zaustavila taksistu Šišića koji je vozio 'mercedes 220C', i zatražila da je vozi ka Banovom brdu, a zatim ka Ibarskoj magistrali. Na prilazu toplani na Ceraku tražila je da zaustavi vozilo. Taksimetar je pokazivao 597 dinara. Pred policijom je izjavila da je razmišljala da li da plati vožnju ili da ubije taksistu. Izvadila je pištolj i sa zadnjeg sedišta pucala mu u potiljak. Prešla je na mesto suvozača, nogom izgurala telo iz kola i odvezla se u Guncate kod Barajeva, da se vidi s Jordanovim.

U Guncatu je 'mercedesom' sletela s puta, pa pošto nije mogla da se izvuče, pomogli su joj Slobodan Jordanov, njegov brat Petar i meštanin Vukašin Jelić. Onda su krenuli ka Čačku.

- Krsmanićeva je usput Jordanovu ispričala kako je došla do kola i sugerisala da ne bude s njom da ne bi bio umešan u zločin, što je on odbio. Kada su stigli do pumpe u Mojsinju, izašla je iz kola da bi kupila sok. Ali je odmah izašla jer je, navodno, zaboravila pare. U tom trenutku u radnju je ušao Jordanov koji je radniku Radoviću pucao u glavu - objasnio je general Simić.

Kriminalna prošlost

Odatle su se odvezli do Grabovice kod Gornjeg Milanovca i na njivi Predraga Milovanovića zapalili vozilo. U Beograd su se vratili autobusom, a Krsmanićeva je od svog prijatelja Danila Bursaća pozajmila 'golf 3 karavan'.

- Krsmanićeva je vozila 'golf' kada je 13. aprila policija pokušala da ih zaustavi u Ulici vojvode Stepe. Ona je, međutim, dala gas i pokušala da pobegne ka Trošarini, ali ih je policija zaustavila kod 'Prokupca' - rekao je Milan Simić.

Posle pucnjave u 'golfu' je nađen mobilni telefon 'simens' taksiste Nezira Šišića i nekoliko paketića droge.

Olivera Krsmanić i Slobodan Jordanov su narkomani. Jordanov je hapšen zbog krađa i nasilničkog ponašanja i osuđen je na tri i po godine zatvora. Kaznu je služio u KPD 'Valjevo' odakle je pušten uslovno. Krsmanićeva je kažnjavana uslovno samo za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja.

General Simić je pohvalio beogradsku policiju na brzom rasvetljavanju zločina. A. Ž. Adžić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.