Dve kriminalne grupe pale zbog prostitucije, uhapšene 22 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve kriminalne grupe "pale" zbog prostitucije, uhapšene 22 osobe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 22 osobe osumnjičene da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Uhapšeni su : D. T. (1975), S. G. (1973), S. M. (1992), D. P. (1975), J. M. (1995), N. R. (1982), Z. J. (1976), D. K. (1959), R. V. (1988), P. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lj. (1985), S. G. (1971), M. Ž. (1959), M. T. (1975), V. Đ. (1976), V. P. (1984), M. R. (1988), T. L. (1984), S. N. (1982), T. H. (1987), N. S. (1985), S. D. (1987), kao i policijski službenik G. S. (1975), dok se za još dve osobe intenzivno traga.

Sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga.

Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodelu u smislu pokrivanja troškova i podelu dobiti članovima grupe, shodno dodeljenim zadacima.

Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšene 22 osobe zbog prostitucije, među njima i beogradski policajac

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2020

Beogradska policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila dve organizovane grupe zbog prostitucije...Uhapšene su 22 osobe, i to u prvoj grupi njih 16, dok drugu grupu čini osam osoba, ali je dvoje njih još u bekstvu. Među privredenima je i jedan policajac zaposlen u PO za Grad...

Nastavak na Radio 021...

Otkrivene dve kriminalne grupe, uhapšene 22 osobe zbog organizovanja prostitucije

Izvor: RTS, 14.Jan.2020

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšene su 22 osobe zbog posredovanja u vršenju prostitucije. . U saopštenju Tužilaštva se navodi da su hapšenja usledila nakon višemesečnog predistražnog postupka i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.