Uhapšene 22 osobe zbog prostitucije, među njima i beogradski policajac

Beogradska policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila dve organizovane grupe zbog prostitucije.
Uhapšene 22 osobe zbog prostitucije, među njima i beogradski policajac
Foto: 021.rs
Uhapšene su 22 osobe, i to u prvoj grupi njih 16, dok drugu grupu čini osam osoba, ali je dvoje njih još u bekstvu. Među privredenima je i jedan policajac zaposlen u PO za Grad Beograd.
 
Sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga. Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.
 
Takođe, organizovali su i fizičko obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata. Oni su neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodelu u smislu pokrivanja troškova i podelu dobiti članovima grupe, shodno dodeljenim zadacima.
 
Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.
 
Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.
 
Svima je određeno policijsko zadržavanje i privedeni su na saslušanje.
  • Nerazumem

    14.01.2020 19:05
    Nerazumem
    Nerazumem zasto drzava ne legalizuje prostituciju kao skoro svuda u svetu svi bi bili na dobitku. Dileri droge sa policijom haraju po drzavi a prijateljice noci placaju ceh. Nerazumem.
  • Izzy

    14.01.2020 15:48
    Ne
    Dilere hapsite! A zanimljivo uvek bar jedan policajac!
  • Gogi

    14.01.2020 14:46
    Toga nema u Novom Sadu i policajci u Novom Sadu to ne rade....:):):):):)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.