Izvor: Blic, 03.Sep.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve jake eksplozije u Kosovskoj Mitrovici

U Mikronaselju u severnom delu Kosovske Mitrovice došlo je sinoć do kamenovanja između grupa Srba i Albanaca, a nešto pre 22 časa u gradu se čule dve jake eksplozije.



Zamenik regionalnog direktora operative u Kosovskoj policijskoj službi Ergin Medić izjavio da je oko 19 časova u Mikronaselju došlo do kamenovanja između dve grupe maloletnih Srba i Albanaca, koji su se razbežali nakon što se na mestu događaja pojavila policija.

Medić je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da u incidentu nije bilo povređenih, ali da je KPS pojačala prisustvo u ovom delu Kosovske Mitrovice.

U 21 sat i 45 minuta u Kosovskoj Mitrovici odjeknule su dve jake eksplozije, ali u policiji nisu mogli da preciziraju tačno mesto gde su eksplozivne naprave aktivirane.

U Kosovskoj Mitrovici tokom jučerašnjeg dana je bilo izuzetno napeto u naselju Brđani, gde su Albanci, mimo volje Srba, započeli građevinske radove kako bi obnovili svoje kuće koje su porušene tokom sukoba na Kosovu 1999. godine.

U Mikronaselju je i dan ranije došlo do sukoba između Srba i Albanaca, kada je lakše povređeno šest mladića srpske nacionalnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.