Duvan među sumnjivom garderobom, suzavcem i palicama

Izvor: RTS, 04.Maj.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duvan među sumnjivom garderobom, suzavcem i palicama

Carinici su u magacinu "Beks ekspresa" u dva navrata zaplenili oko 25 kilograma rezanog duvana, ali i drugu neprijavljenu robu poput suzavaca, noževa, boksera i palica i garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.
Najpre je u kombiju beogradskih registarskih oznaka, tokom kontrole pošiljke iz Pančeva pronađen tovar bez dokaza o plaćenim carinskim i drugim dažbinama, a radi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se o robi stranog porekla, među kojom je i ona koja može ugroziti bezbednost građana.

Tada je oduzeto skoro 19 kilograma rezanog duvana, ali i odeća za koju se sumnja da je falsifikat poznatih svetskih brendova.
Radi se o gotovo 300 majica "levis", "konvers", "riplej", približno 100 šortseva "najk" i "tomi hilfinger" i oko 50 pari papuča "najk".
U tovaru kombija pronađeno je još i 25 suzavaca, 11 noževa, pet boksera, pet gvozdenih palica, tri sekire i tri dvogleda, a sumnja se da je reč o robi namenjenoj prodaji na sivom tržištu.
Još jedan prekršaj po istom scenariju otkriven je tog dana u istom magacinu kada je u pošiljci takođe iz Pančeva otkrivena sumnjiva i neprijavljena roba stranog porekla bez ikakve potvrde o plaćenim dažbinama.
Tom prilikom u kombiju beogradskih registarskih oznaka otkriveno oko šest kilograma rezanog duvana, koji je zadržan, a zaplenjena je i garderoba za koju se sumnja da je falsifikovana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Gradini za dva dana tri pokušaja švercovanja robe

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2018

Carinici su na graničnom prelazu Gradini tokom proteklog vikenda u tri prekršaja zaplenili raznovrsnu robu poznatih brendova za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gradini tokom proteklog vikenda u tri prekršaja...

Nastavak na Večernje novosti...

Duvan među sumnjivom garderobom, suzavcem i bokserima

Izvor: B92, 05.Maj.2018, 00:34

Beograd -- Carinici su u magacinu "Beks ekspresa" u dva navrata zaplenili oko 25 kilograma rezanog duvana...Zaplenjena je i druga neprijavljena roba poput suzavaca, noževa, boksera i palica, te garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine...Najpre je u kombiju beogradskih registarskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.