Državne institucije sastavljaju udžbenike istorije, geografije i srpskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 13:07

Državne institucije sastavljaju udžbenike istorije, geografije i srpskog jezika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će početkom nedelje podneti inicijativu da samo država može da sastavlja udžbenike srpskog jezika, istorije i geografije.

"Srpsku istoriju i geografiju pisaće samo država Srbija", izjavio je predsednik Srbije.

On je kazao da zna "da će zbog te inicijative biti napada od tajkuna i pojedinih ambasadora, koji će tvrditi da narušava slobodu tržišta".

Njima je poručio "da mogu da se žale UN, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, i bilo kome drugom, ali da to neće promeniti odluku".

Vučić je ukazao da ne može više biti da se uči o Jasenovcu deset minuta na jednom času.

"Sada neće drugi da tumače našu istoriju. Neka njima i njihovoj majci oduzmu dete pa neka kažu da je to dobro", poručio je predsednik Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.