Drugi čovek FSS uhapšen zbog mahinacija u privredi

Izvor: Blic, 17.Sep.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi čovek FSS uhapšen zbog mahinacija u privredi

BEOGRAD - Dragan Đorđević (54) iz Niša vlasnik i predsednik Upravnog preduzeća “Saputnik” uhapšen je u subotu ujutro zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i tu firmu oštetio za nešto više od 81 milion dinara, saznaje “Blic”. Đorđević je javnosti u Srbiji poznat kao potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Prema saznanjima "Blica”, Đorđević se tereti da je u protekle tri godine, bez saglasnosti stečajnog sudije i članova Upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otpisivao potraživanja preduzećima. Dugove je otpisivao firmama koje su u vlasništvu njegove supruga i sina, čime je oštetio druge poverioce u stečajnom postupku.

Kako saznajemo i protiv Đorđevićeve supruge u redovnom postupku biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je falsifikovala odluke Upravnog odbora, u kojima je navedeno da on ima pravo da prebaci potraživanja.

Preduzeće "Saputnik” je inače bivše državno preduzeće "Putnik” iz Niša, a koje je osumnjičeni Đorđević privatizovao.

Opširnije u štampanom izdanju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Dragan Đorđević

Izvor: B92, 17.Sep.2011

Beograd -- Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Đorđević je uhapšen, saznaje B92...Kako nam je rečeno u MUP-u, Đorđević nije uhapšen u svojstvu funkcionera fudbalske organizacije, već zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene...

Nastavak na B92...

UHAPŠEN DRUGI ČOVEK FSS DRAGAN ĐORĐEVIĆ

Izvor: Kurir, 18.Sep.2011, 01:07

BEOGRAD - Prisvajao tuđi novac! Dragan Đorđević (54) iz Niša, široj javnosti poznat kao potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, juče ujutro je uhapšen u Nišu pod sumnjom da je zloupotrebio položaj u preduzeću „Saputnik"..BEOGRAD - Prisvajao tuđi novac!..Fudbalska biografija

Nastavak na Kurir...

Uhapšen potpredsednik FSS

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2011

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Đorđević iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u firmi Saputnik i oštetio je za više od 81 miliona dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uhapšen Dragan Đorđević

Izvor: TvojPortal.com, 18.Sep.2011

Izvor:Južnevesti Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i vlasnik niškog FK Sinđelić i preduzeća "Saputnik", uhapšen je tokom dana u Nišu, potvrđeno je Južnim vestima u vrhu MUP.. . . Ipak, razlog hapšenja nam nije naveden, a prema saznanjima Blica i Večernjih novosti, on je osumnjičen...

Nastavak na TvojPortal.com...

Uhapšen potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2011

BEOGRAD - Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije /FSS/ i vlasnik kompanije "Saputnik" Dragan Đorđević iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i tu firmu oštetio za više od 800.000 evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.