Izvor: RTS, 21.Jul.2020, 16:36

Droga u donjem vešu, flašici šampona, kutiji žvaka...

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju različite narkotike koje putnici kriju na najrazličitijim mestima – u donjem vešu, obući, kutijama žvakaćih guma, lekova, teglama nutele, u listovima zelene salate, pa i u flašama šampona.
U saopštenju Uprave carina navodi se slučaj sa graničnog prelaza Gradina gde su u automobilu marke "bmv" britanskih registarskih oznaka pronađena marihuana sakrivena u flašici šampona.

Odvrnuvši poklopac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << flašice šampona koji je jedan od putnika poneo sa sobom, carinike je zapahnuo jak miris marihuane, jer je putnik tim narkotikom ispunio ambalažu, ističe se u saopoštenju.
Na istom prelazu zabeležen je i pokušaj skrivanja droge u kutiju žvakaćih guma.
Upravo je tako, kesicu presovanog hašiša pokušao da prošvercuje 23-godišnji državljanin Belgije koji je upravljao mercedesom belgijske registracije.
Prilikom detaljne kontrole "audija" norveške registracije na Batrovcima carinik je u kesi sa smećem pronašao i kesicu presovanog hašiša. Tada je detaljno pregledan i prtljag 29-godišnjeg Norvežanina koji je putovao sam ka svojoj matičnoj zemlji – Turskoj.

U njegovom koferu sa stvarima, u neseseru sa kozmetikom, pronađen je još jedan zamotuljak presovanog hašiša.
Na ulaznoj strani Batrovaca detaljno je pregledan i "pežo 308" francuske registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica francuskih državljana. Ličnim pretresom su kod vozača u donjem vešu pronađne tri kesice sa više od 100 grama marihuane.
Presovani hašiš pronađen je i na prelazu Gradina u koferu sa garderobom kod belgijskog državljanina turskog porekla.
Prilikom pregleda "poršea" nemačke registracije, kojim je troje holandskih državljana putovalo ka Turskoj, u džepu vozača pronađena je kutija za tablete, u kojoj su, umesto deklarisanih lekova, otkriveni kesica presovanog hašiša i 29 raznobojnih tableta ekstazija, zaključuje se u saopštenju Uprave carina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DROGA U ŠAMPONU, KUTIJI ŽVAKA, PA ČAK I U DONJEM VEŠU Carinici poslednjih nekoliko dana imaju pune ruke posla

Izvor: Blic, 21.Jul.2020

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju različite narkotike koje putnici kriju na najrazličitijim mestima – u donjem vešu, obući, kutijama žvakaćih guma, lekova, teglama nutele, u listovima zelene salate, pa i u flašama šampona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.