Dopuna istrage u slučaju Agrobanke

Izvor: B92, 26.Mar.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopuna istrage u slučaju Agrobanke

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu vratio je na dopunu istrage optužnicu u slučaju "Agrobanka", izjavila je za B92 portparolka tog suda Maja Kovačević.

Radi se o dopunskim veštačenjima koja su neophodna da bi se razjasnili pojedini detalji, rekla je Kovačević.

"Radi se o kreditima koje su uzimala preduzeća: ‘Svis farmacija’, ‘Svis intermedikal’, ‘Produkt trejd finans’, ‘Vestern stil’, ‘Luton’ i ‘Novi dani’, odnosima banke i tih preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i ‘Habitfarma’ i ‘Merkjuri internacionala’, kao i naknadnih ugovora o prenosu prava svojine između ‘Agrobanke’ i ‘Vestern stil’ iz Ivanjice", kazala je ona.

Tužilaštvo za organizovani kriminal imalo je rok od tri dana da dopuni optužnicu, ali ga je veštak probio.

"Veštak nije obavio veštačenje u roku, ali ne svojom greškom, već zbog velikog obima materijala koji treba da obradi. Međutim, to ništa ne menja u pripremi procesa i Tužilaštvo za organizovani kriminal ne očekuje nikakve obrte u ovom postupku, koje bi zahtev suda mogao da izazove", kažu u Tužilaštvu.

U međuvremenu se oglasio i Apelacioni sud, koji je odbio žalbe na rešenje o produženju pritvora Dušanu Antoniću i za još troje okrivljenih za pronevere u toj banci, čime je potvrđeno rešenje Specijalnog suda kojim im je 1. marta pritvor produžen za još 30 dana.

Antonić i još 20 osoba optuženi su za zloupotrebu službenog položaja u vezi s odobravanjem većeg broja kredita bez adekvatnih garancija, čime su sebi pribavili korist veću od 5,7 milijardi dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga u slučaju Agrobanke vraćena na dopunu

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Mar.2013

BEOGRAD - Naloženo je da se obavi dopunsko ekonomsko-finansijsko veštačenje, grafološko veštačenje, neuropsihijatrijsko veštačenje jednog optuženog, kao i da se ispravi par tehničlkih nedostataka.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Dopuna istrage u slučaju Agrobanke

Izvor: Studio B, 26.Mar.2013

Specijalni sud u Beogradu vratio je na dopunu istrage optužnicu u slučaju "Agrobanka", potvrđeno je u ovom sudu...Tužilaštvo za organizovni kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora te banke Dušana Antonića i još dvadeset osoba...Naloženo je da se obavi...

Nastavak na Studio B...

Dopuna istrage u slučaju Agrobanke

Izvor: OkRadio.rs, 26.Mar.2013

Specijalni sud u Beogradu vratio je na dopunu istrage optužnicu u slučaju "Agrobanka“, potvrđeno je za B92 u ovom sudu. Tužilaštvo za organizovni kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora te banke Dušana Antonića i još dvadeset osoba. Naloženo je da...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.