Dopuna istrage u slučaju Agrobanke

Nacionalne vesti - Utorak 26.03.2013 - 18:09

Specijalni sud u Beogradu vratio je na dopunu istrage optužnicu u slučaju "Agrobanka“, potvrđeno je za B92 u ovom sudu.

Agrobanka Agrobanka

Tužilaštvo za organizovni kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora te banke Dušana Antonića i još dvadeset osoba.

Naloženo je da se obavi dopunsko ekonomsko-finansijsko veštačenje, grafološko veštačenje, neuropsihijatrijsko veštačenje jednog optuženog, kao i da se ispravi par tehničkih nedostataka.

Takođe, danas je i Apelacioni sud u Beogradu odbio žalbe branilaca na rešenje o produženju pritvora nekadašnjem predsedniku Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanu Antoniću i još troje okrivljenih za malvercije u toj banci. Portpaor suda Mirjana Piljić je rekla da je sud odbio i žalbe kojima je pritvor produžen za još 30 dana i Slavoljubu Korićancu, Suadu Hasoviću i Dragomiru Jovanoviću.

Tom odlukom potvrđeno je rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojom im je 1. marta pritvor produžen za još 30 dana.

Antonić i još 20 osoba optuženi su za zloupotrebu službenog položaja u vezi s odobravanjem većeg broja kredita bez adekvatnih garancija, čime su sebi pribavili korist veću od 5,7 milijardi dinara.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: