Dolovac i Milojević na Međunarodnoj konferenciji Balkanske i Evro-mediteranske mreže pravosudnih saveta

Izvor: Blic, 13.Jun.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolovac i Milojević na Međunarodnoj konferenciji Balkanske i Evro-mediteranske mreže pravosudnih saveta

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, Dragomir Milojević i Republički javni tužilac i predsednik Državnog veća tužilaca, Zagorka Dolovac, na poziv Visokog pravosudnog saveta Italije, učestvuju na Međunarodnoj konferenciji Balkanske i Evro-mediteranske mreže pravosudnih saveta, koja se održava danas i sutra u Rimu.

Na konferenciji su predstavnici zemalja balkanskog i mediteranskog regiona razgovarali o značaju unutrašnje nezavisnosti sudija i tužilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za efikasnost pravosuđa i o ulozi medija u ostvarivanju nezavisnosti pravosuđa.

Istaknuto je da je nezavisnost pravosuđa ključni faktor za efikasnost pravosuđa i da mediji svojim profesionalnim izveštavanjem i dobrom saradnjom sa pravosudnim organima mogu doprineti očuvanju i jačanju nezavisnosti pravosuđa.

Takođe je zaključeno da organizovanje ovakvih konferencija, koje omogućavaju razmenu informacija i iskustava o primeni EU standarda u oblasti pravosuđa, predstavlja značajnu podršku evropskom putu država kandidata u procesu pristupanja EU, što Republika Srbija naročito ceni, s obzirom da je nedavno usvojila Akcioni plan za Poglavlje 23 i očekuje skoro otvaranje ovog poglavlja u kome značajnu ulogu imaju upravo pravosudni saveti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Milojević i Dolovac na konferenciji pravosudnih saveta u Rimu

Izvor: Kurir, 13.Jun.2016

...Na konferenciji, čiji je domaćin Visoki pravosudni savet Italije, predstavnici zemalja balkanskog i mediteranskog regiona saglasni su da je nezavisnost pravosuđa ključni faktor za njegovu efikasnost, kao i da mediji svojim profesionalnim izveštavanjem i dobrom saradnjom sa pravosudnim organima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.