Doktorka VMA umrla od malarije dobijene tokom misije u CAR

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorka VMA umrla od malarije dobijene tokom misije u CAR

Lekar Vojnomedicinske akademije Olivera Jovanović, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici (CAR), preminula je od posledica teškog oblika malarije, saopšteno je u utorak iz Ministarstva odbrane.

Dr Jovanović je primljena u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6. jula u veoma teškom opštem stanju sa simtpomima i znacima otkazivanja više organa, a tokom hospitalizacije preduzete su sve neophodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dijagnostičke i terapijske procedure u cilju lečenja najtežeg oblika malarije i njenih komplikacija, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom Olivere Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN, a ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović.

Dr Olivera Jovanović, lekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije, a u Ministarstvu odbrane radila je od 1995. godine. U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost lekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekarka umrla od malarije posle mirovne misije

Izvor: B92, 28.Jul.2015

Lekar VMA Olivera Jovanović preminula je nakon što je obolela od teškog oblika malarije tokom učešća u mirovnoj misiji UN u Centralnoafričkoj Republici...Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dr Jovanović je primljena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6....

Nastavak na B92...

Preminula lekarka VMA zaražena malarijom u mirovnoj misiji

Izvor: Politika, 28.Jul.2015

Nedavno se vratila iz Centralnoafričke Republike, primljena u Kliniku za tropske i infektivne bolesti VMA u teškom stanju..BEOGRAD - Lekar Vojnomedicinske akademije Olivera Jovanović, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici (CAR), preminula je od...

Nastavak na Politika...

DOKTORKA SA VMA UMRLA OD MALARIJE: Otišla u Afriku da zaradi za ćerku i sebe!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015, 11:47

Dr Olivera Jovanović (53), radiolog Vojnomedicinske akademije, vratila se s kontingentom Vojske Srbije 25. juna, 6. jula pala je u komu i prekjuče preminula na Infektivnoj klinici u Beogradu..BEOGRAD - Radiolog Olivera Jovanović (53), lekar Vojnomedicinske akademije, koja je bila angažovana u mirovnoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.