Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik ponudio pomoć Karadžićevoj supruzi i kćerki

SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik ponudio je danas pomoć članovima porodice haškog optuženika Radovana Karadžića.

Dodik je to izjavio nakon što se u Istočnom Sarajevu sastao sa Karadžićevom suprugom, Ljiljanom Zelen-Karadžić, i kćerkom Sonjom Karadžić-Jovičević.

Premijer RS je kazao da je sa Ljiljanom i Sonjom Karadžić razgovarao o njihovim statusnim pitanjima u vezi s pravima iz radnog sektora i dodao da one nisu tražile ništa "spektakularno". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << On im je obećao pomoć u ostvarivanju prava u skladu sa zakonom i dodao da članovi porodice Karadžić treba da imaju ista prava kao i svi ostali građani.

Sonja Karadžić Jovičević kazala je posle sastanka da su ona i njena majka upoznale Dodika s problemima pre i posle hapšenja njenog oca i izrazila nadu da će premijer RS pomoći da se njihova porodica "vrati u normalan život".

Bivši predsednik republike Srpske Radovan Karadžić uhapšen je u Beogradu 21. avgusta, a od 28. avgusta nalazi se u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala koji ga je optužio za genocid i zločine protiv čovečnosti u BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.