Dobar ulov carinika na Gradini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar "ulov" carinika na Gradini

Carinici su u dve kontrole na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj sprečili troje stranih državljana da iz Srbije iznesu neprijavljene devize u ukupnom iznosu od skoro 120.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Prvi pokušaj krijumčarenja deviza zabeležen je 22. jula kada se na izlaznu stranu prelaza, džipom "Nišan Qashqai" dovezao holandski državljanin turskog porekla.

Vozač je prijavio lične stvari i 4.000 evra, posle čega mu je zatraženo da navedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novac pokaže, što je on ljutito učinio, izražavajući nezadovoljstvo zbog detaljne kontrole, navodi Carina.

Putniku rečeno je da izvadi sve iz džepova pantalona i tom prilikom je pronađeno dodatnih 20.000 evra, nakon čega je pokušao da se opravda govoreći da je sredstva podigao iz banke, kao i da nema više novca ni kod sebe, niti u automobilu.

Kako je navedeo, njegovu izjavu ubrzo je pobila činjenica da je, u trenutku kada su mu službenici rekli da podigne majicu i izvadi je iz pantalona, ispod pojasa pronađena platnena vreća sa još 50.000 evra.

Dva dana kasnije, na istom graničnom prelazu u pokušaju krijumčarenja deviza uhvaćeni su otac i sin, turski državljani koji su automobilom BMW putovali iz Nemačke u Tursku.

Uprkos tome što su odrično odgvovorili na pitanje da li imaju nešto što bi trebalo da prijave za carinsku kontrolu, tokom detaljne kontrole automobila i prtljaga, u prtljažniku je pronađena torba sa duplim dnom, u koje je bilo smešteno šest koverata sa 73.800 evra u najrazličitijim apoenima.

Kako nisu imali potvrdu o unosu deviza u Srbiju, putnicima je u oba slučaja vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od ukupno 117.800 evra privremeno oduzet do presuda koje će biti donete po hitnom postupku

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.