Đukanović o slučaju Jovanjica 2: Namerno plasirane poluinformacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 16:20

Đukanović o slučaju "Jovanjica 2": Namerno plasirane poluinformacije

Branilac Milana Kendije, bivšeg načelnika Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Vladimir Đukanović izjavio je, povodom objavljenih detalja optužnice na portalu Krik u slučaju "Jovanjica 2" za 1,6 tona marihuane pronađene na imanju firme "Jovanjica" kod Stare Pazove, da je reč o "očajničkom pokušaju onih koji su kreirali čitavu aferu i učestvovali u prisluškivanju da sebe spasu".

Đukanović je, kaže, zapanjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << činjenicom da "namerno plasirane poluinformacije iz istrage" dolaze do tačno ciljanih medija, a radi se o Nova S, N1 i Krik.

"Vrlo je zanimljivo da mi kao advokati poslednji saznajemo kada je protiv naših klijenata bilo šta podignuto. Primera radi, kada je podignuta optužnica mi smo saznali nedelju dana kasnije nego što je to objavljeno u medijima. Ja još nemam potvrdu kao advokat Kendije, što je skandal sam po sebi, jer neko iz Višeg suda očigledno namerno takve stvari čini", rekao je Đukanović za Tanjug.

Ponovio je da je "van pameti" da mediji dolaze do bilo čega pre advokata.

Inače, u tekstu koji je objavio KRIK pominje se i tajna grupa za komunikaciju nazvana "Savet za bezbednost" koja je napravljena u okviru aplikacije "Razgovor" i služila je, kako piše na portalu, da se u njoj pripadnici policije i tajne službe dogovaraju kako da štite optuženog Predraga Koluviju i njegovo imanje.

Đukanović ukazuje da se aplikacija "Razgovor" može skinuti sa Gugl storija i košta 200 dinara, ali što je još važnije suština te aplikacije je da se poruke mogu dopisivati, čak se može promeniti i vreme i datum.

"Radi se o dečjoj igrački gde možete da dopisujete šta god poželite i da izmišljate. I mi osnovano sumnjamo da su tokom postupka dopisivane stvari u nekom policijskom centru", naveo je Đukanović za Tanjug.

Đukanović tvrdi da postoji ozbiljna sprega jednog dela stranog faktora, a dobrim delom nekih ljudi iz Višeg suda i iz policije koji su, kaže, čitavu aferu izmislili.

"Ovo je čitava izmišljena afera oko Jovanjice, a imaju svoje portparole u obliku Miroslava Aleksića i sličnih, kao i Krika koji vode besomučnu kampanju ne bi li povezali državni vrh odnosno samog Aleksandra i Andreja Vučića sa celom pričom. Ovo je jedan ozbiljan skandal i nadam se da će se konačno nešto raščistiti u našem pravosuđu, jer je neverovatno da mediji dolaze prvi do nekih podataka. Očito ciljano neko to radi", zaključio je Đukanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.