Dečaka vezao za rešetke i silovao

Izvor: Blic, 21.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaka vezao za rešetke i silovao

VRANJE - Trinaestogodišnji učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u ponedeljak uveče iz škole se kući vratio potpuno nag. Izbezumljena majka odmah je pozvala policiju, kojima je dečak ispričao da ga je u napuštenoj kući, na putu od škole silovao nekoliko godina stariji mladić. Sumnja je pala na sedamnaestogodišnjeg N.T., protiv koga je Okružnom tužilaštvu u Vranju podneta krivična prijava.

Napasnik, koji se zbog ranije počinjenog silovanja, od marta prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine nalazi u Domu za prevaspitavanje, trinaestogodišnjeg dečaka naterao je da izvuče pertle iz patika, kojima ga je vezao za šipke od prozora napuštene kuće u naselju Asan bair. Držeći nož u ruci, zatim je skinuo odeću sa dečaka i silovao ga. Nag dečak, posle silovanja uspeo je da pobegne kući.

- N.T. je dečaka na prevaru namamio u napuštenu kuću. To veče oko 19 sati, sačekao je dečaka ispred škole i krenuo sa njim. Usput mu je ispričao da ima neke ukradene stvari i pitao ga da li zna neko mesto gde bi mogao da ih sakrije. Dečak, učenik šestog razreda pokazao mu je staru napuštenu kuću na njivama naselja Asan bair, 500 metara od zgrada u Ulici Viktora Bubnja. Oba dečaka su potom ušla u trošnu prizemnu kuću, gde je N.T. naredio šestaku da skine ranac sa leđa i izvuče pertle - kaže za „Blic” izvor blizak vranjskom pravosuđu.

Na osnovu opisa koji je silovani dečak dao policiji, sumnja je odmah pala na N.T., ali on nije odmah pronađen jer se, u međuvremenu vratio u niški Dom za vaspitanje omladine.

- Osumnjičeni N.T. je 2007. godine napastvovao još jednog dečaka, silovao ga je i zbog ovog dela ali i dve teške krađe, rešenjem vranjskog Okružnog suda 3. marta 2008. godine upućen u vaspitnu ustanovu u trajanju od najmanje šest meseci do dve godine - kaže naš izvor. Prošlog petka, N.T. je iz Doma za vaspitavanje omladine pušten da vikend provede kod roditelja u Vranju. Umesto da se 15. marta uveče vrati u Niš, on je ostao u Vranju. Narednog dana silovao je dečaka. Njih dvojica, pre kobnog ponedeljka videli su se samo nekoliko puta u prolazu, nisu se poznavali ni družili. N.T., je, kažu bio učenik iste škole i povremeno se pojavljivao u školskom dvorištu i nožem pretio đacima.

Vranjska policija, na osnovu dečakove izjave podnela je krivičnu prijavu na osnovu koje je tužilaštvo podnelo zahtev za pokretanje pripremnog postupka. Protiv osumnjičenog predloženo je i određivanje pritvora bez obzira što se nalazi na izdržavanju vaspitne mere. Međutim, do sada ni osumnjičeni ni oštećeni dečak još nisu saslušani.

Okružni javni tužilac Milan Božilović za „Blic” je potvrdio da je zahtev za pokretanje pripremnog postupka upućen sudiji za maloletnike. Da se ne bi remetio krivični postupak, izjavu medijima juče nije dala ni portparol Okružnog suda u Vranju, sudija Vesna Stevanović.

Pojačane mere bezbednosti u školi

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Snežana Kocić-Spasić kaže da su u školi svi šokirani saznanjem o napadu na njihovog đaka.

- Teško nam je zbog ovoga, ali smo nemoćni da bilo šta sprečimo van školskog dvorišta. Škola ima svoje obezbeđenje, ali se nemio slučaj dogodio posle nastave, izvan dvorišta. Oštećeni đak od utorka nije dolazio u školu. Njegovi roditelji su došli dan kasnije i školskom psihologu ispričali šta se dogodilo njihovom sinu. Ne možemo ništa da preduzmemo, ali smo posle ovog slučaja, povećali mere bezbednosti u školi - kaže direktorka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Silovao osnovca

Izvor: Politika, 21.Mar.2009

Maloletni R. N. ponovio zločin kada je iz niškog Doma za prevaspitavanje omladine u Nišu pušten da vikend provede kod roditelja u Vranju .. Vranje – Okružno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je zahtev za pokretanje predistražnog postupka protiv sedamnaestogodišnjeg R. N. iz Vranja zbog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.