Dečak ukrao „fiću“ i poginuo

Izvor: Blic, 20.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak ukrao „fiću“ i poginuo

SMEDEREVO - Toni Stojanovski (15 ) iz Smedereva poginuo je kada je ukradenim „fićom”, u kojem je bio sa dvoje maloletnih drugova, sleteo s puta i udario u banderu.



Troje maloletnika je oko 22 sata u Rasadničkoj ulici ukralo automobil i posle vratolomne vožnje gradskim ulicama sletelo s puta i udarilo u stub javne rasvete u Venčačkoj ulici. „Fića” se nakon udara prevrnuo i naleteo na parkirana vozila.

- Čuli smo prasak i izleteli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ulicu. Prestravila sam se kada sam videla jadnu dečicu. Devojčica je zapomagala. Dečak koji je vozio je ispao iz auta. Odmah sam znala da je ono najstrašnije - kaže uznemirena žiteljka Venčačke ulice koja je pozvala Hitnu pomoć.

Tek tridesetak minuta posle nesreće, dok je uviđaj još trajao policija je u susednom dvorištu otkrila četrnaestogodišnjaka koji je verovatno pokušao da pobegne. N. M. je sa prelomom ključne kosti upućen na Institut za majku i dete u Beograd.

Trinaestogodišnja M. K. zadobila je lakše povrede.

Toni Stojanovski je od siline udarca zadobio teške povrede od kojih je preminuo ubrzo posle prijema u bolnicu.

- Toni je dete razvedenih roditelja i živeo je sa majkom, bratom i sestrom. Samohrana majka se borila koliko je mogla da ih ishrani i namiri, da im bude sve potaman - kaže komšinica Stojanovskih koja je šokirana ovom tragedijom.

Nastradali Toni Stojanovski bio je učenik Osnovne škole „Branislav Nušić, ali je napustio školu i nije završio osmi razred.

U školi su sa nevericom primili tragičnu vest, i kažu da su nastradali dečak i N. M, koji je pohađao osmi razred, bili nerazdvojni drugovi, a K. M. je učenica sedmog razreda osnovne škole „Dr Jovan Cvijić”.

Inače, samo petnaestak minuta pre nesreće, vlasnik automobila Miodrag J. prijavio je krađu i potvrdio da je automobil bio parkiran ispred kuće u Rasadničkoj ulici i da je ključ bio u bravi automobila.

Povređeni dečak se oporavlja

Prema rečima Radoja Simića, zamenika direktora Instituta za majku i dete, povređeni N. M. se oporavlja. Dečak ima prelom ključne kosti, nagnječenje mekih tkiva glave i tela i nalazi se na Odeljenju intenzivne nege.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloletnik u Smederevu poginuo nakon krađe fiće

Izvor: TV Avala, 20.Nov.2008

Troje maloletnika u Smederevu ukrali su automobil i posle kratke vožnje izazvali udes u kome je jedan maloletnik poginuo, jedan teško, a jedan lakše povređen, saopštila je danas policija.

Nastavak na TV Avala...

DEČAK UKRAO 'FIĆU' I POGINUO!

Izvor: Press, 20.Nov.2008

Toni Stojanovski (15) iz Smedereva poginuo je kada se ukradenim „fićom" zakucao u banderu! Toni je preminuo od teških povreda u smederevskoj bolnici. Njegov suvozač Nikola M. (14) zadobio je teške povrede, dok Katarina M. (13), koja je bila na zadnjem sedištu, nije povređena. . Toni,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.