Poginuo petnaestogodišnjak

Izvor: Politika, 21.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo petnaestogodišnjak

Toni Stojanovski ispao iz automobila, a lekari Hitne pomoći ga zatekli u besvesnom stanju pored „fiće”

Smederevo – Petnaestogodišnji Toni Stojanovski iz Smedereva poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko 22 sata u Venčačkoj ulici u Smederevu. Njegov godinu dana mlađi drug N. M. zadobio je teške telesne povrede, dok je trinaestogodišnja devojčica K. M. lakše povređena.

Nezvanično se pretpostavlja da su troje maloletnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << petnaestak minuta pre udesa „pozajmila" vozilo „zastava 750", koje je bilo parkirano nekoliko ulica dalje od mesta nesreće, jer je vlasnik „fiće", Miodrag Janićijević iz Rasadničke ulice, samo pet minuta pre tragedije policiji prijavio da mu je automobil ukraden.

Vozilom je upravljao Stojanovski, a sa njim su bili i povređeni dečak i devojčica. Došavši u Venčačku ulicu, usled neprilagođene brzine, maloletni Stojanovski je izgubio kontrolu nad vozilom koje je udarilo u ivičnjak, sletelo sa puta, potom udarilo u stub Elektrodistribucije i na kraju u dva parkirana vozila, kada se i prevrnulo. Nezvanično, Stojanovski je ispao iz automobila i lekari Hitne pomoći su ga zatekli pored „fiće”, u besvesnom stanju. Odmah potom prebačen je u ovdašnji Urgentni centar gde su se lekari borili za njegov život, ali je ovaj petnaestogodišnjak ubrzo preminuo zbog težine povreda koje je zadobio prilikom tumbanja „fiće”.

Nezvanično, policija je na licu mesta pronašla maloletnu devojčicu ali ne i četrnaestogodišnjeg N. M., pa se pretpostavljalo da je pobegao sa lica mesta. Tokom uviđaja, gotovo sat vremena posle nesreće, iz jarka pored dvorišne ograde čulo se zapomaganje dečaka koji je dozivao pomoć. Do tada, on je bez svesti ležao u travi. Hitna pomoć ga je odmah transportovala u smederevsku bolnicu, odakle je zbog težih povreda prebačen u Institut za majku i dete u Beogradu i nalazi se van životne opasnosti. Trinaestogodišnja devojčica je zadobila lakše povrede i ukazana joj je medicinska pomoć u ovdašnjoj bolnici.

O. Milošević

[objavljeno: 21/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.