Izvor: B92, 19.Nov.2009, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak još u opasnosti

Beograd -- Dečak, star 14 godina, i dalje je u životnoj opasnosti pošto ga je juče udarila struja posle čega je on pao sa železničkog vagona u Rakovici.

Opekotine trećeg i četrvrtog stepena prekrivaju čak 96 procenata tela četrnaestogodišnjeg Igora. Zbog strujnog udara, koji je pretrpeo, njegovi vitalni organi su ugroženi i on je u životnoj opasnosti.

Drug, koji mu je pomagao, zadobio je opekotine blažeg stepena i on se oseća dobro, kažu na Vojnomedicinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akademiji.

"Mi za sada ne možemo dati nikakvu prognozu. Stanje je kritično, mladić je vitalno ugrožen. Ova situacija može potrajati još dan dva i tek onda možemo govoriti ali stanje je još jednom ponavljam - jako, jako ozbiljno zbog visine napona kojim je mladić udaren”, kaže načelnik odeljenja za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, Predrag Romić

Napon od 25 hiljada volti, oborio je dečaka sa vagona u blizini stanice u beogradskom naselju Rakovica. Prilikom pada, dečak je zadobio i frakturu lobanje. Ta povreda, međutim, nije od ključnog značaja za njegovo trenutno stanje.

"Kompletan organizam je ugrožen, vitalni parametri cirkulacija, srce pluća, a bez toga nema života”, navodi Romić.

Ova dva dečaka, popeli su se na jedan od železničkih vagona, kako bi pisali grafite. Tom prilikom, mladji dečak je došao u kontakt sa strujnim kablom visokog napona, dok je drugi dečak pokušavao da mu pomogne, pa je zadobio laše povrede i on nije životno ugrožen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečaci goreli posle strujnog udara

Izvor: Politika, 19.Nov.2009

Maloletnici teško povređeni blizu železničke stanice u Rakovici dok su se peli po vagonu ..Dvojica maloletnika I. N. (14) i F. P. (16) teško su povređeni juče oko 16 časova u blizini železničke stanice u Rakovici u Ulici patrijarha Dimitrija kada ih je, dok su se peli po vagonu, „udarila”...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.