Dan Biblioteke Gligorije Vozarević u Sremskoj Mitrovici: Besplatna godišnja članska karta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2023, 16:06

Dan Biblioteke "Gligorije Vozarević" u Sremskoj Mitrovici: Besplatna godišnja članska karta

Dan Biblioteke "Gligorije Vozarović" u Sremskoj Mitrovici tradicionalno se obeležava svečanom dodelom nagrada najvernijim čitaocima. Tom prilikom su Mitrovčani mogli da dobiju besplatnu godišnju člansku kartu.

U okviru svečanosti dodeljene su nagrade čitaocima koji tokom godine najčešće posećuju biblioteku, kao i mališanima koji učestvuju na radionicama.

Iako je vreme tehnologije i interneta, iz biblioteke potvrđuju da Mitrovčani i dalje čitaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Biblioteka "Gligorije Vozarović" osnovana je 1886. godine na temeljima srpske građanske čitaonice i jedna je od najstarijih biblioteka u Sremu.

Raspolaže književnim fondom od preko 48.000 knjiga, a samo tokom dva dana besplatnog učlanjenja, godišnju kartu je uzelo preko 1.500 Mitrovčana.

U čitaonici biblioteke se takođe često održavaju različite kulturno-umetničke aktivnosti, koncerti, promocije, kao i radionice za decu, koje organizuju zaposleni u biblioteci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.