Da bi zaplašili ključnog svedoka pucali njegovom sinu u vrat

Izvor: Blic, 28.Dec.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da bi zaplašili ključnog svedoka pucali njegovom sinu u vrat

Misteriozno ranjavanje Nemanja Tulimirovića (30), koji je u ponedeljak ujutru, pogođen hicem u vrat i sam pozvao Hitnu pomoć rasvetljeno je spektakularnim hapšenjem osumnjičenog Dobrivoja Jankovića (36), koje su na Divčibarima izveli pripadnici SAJ. Uhapšeni Janković inače je kum valjevskog mafijaškog bosa Milana Lazarevića zvanog Laza Bombaš, koji je u pritvoru od 2009. dok je ranjeni Tulimirović sin jednog od ključnih svedoka u procesu protiv valjevskog klana, kome su sudi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistva i iznude. Policija u zastrašivanju svedoka i vidi motiv zločina.

Tulimirović je ranjen u četiri sata ujutru, a hitac ispaljen iz neposredne blizine ispaljen mu je u vrat.

- Hitna pomoć je policiju obavestila da je Tulimirovića preuzela iz automobila parkiranih u Ulici Branka Miljkovića i prevezla ga u ZC Valjevo, gde je utvrđeno da je zadobio prostrelnu ranu. Metak je prošao kroz pluća i izašao na donji deo leđa - kaže za "Blic” izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi da je valjevska policja odmah započela istragu, u kojoj je utvrđena maršuta kretanja Tulimrovića te noći kao i osobe, sa kojima je te noći bio u kontaktu.

- Utvrđeno je da je Tulimirović ranjen na drugom mestu, a da ga je napadač, misleći da je mrtav dovezao ispred kuće u kojoj Tulimirović živi sa majkom.

Napadač je potom izašao iz Tulimirovićevog vozila i pobegao - kaže izvor "Blica”.

Valjevska policija ubrzo je identifikovala napadača, ali i dvojicu njegovih saučesnika, za kojima je odmah organizovana potraga. Utvrđeno je da se kriju na Divčibarima, gde je odmah upućena ekipa SAJ.

- Na Dibvčibarima su uhapšeni Janković, koji je ranije bio osuđivan za ubistvo i krađe i njegov saučesnik Milan Nikolić (25) ranije osuđivan zbog tuča i nasilničkog ponašanja. Treći osumnjičeni učesnik u pokušaju ubistva, A. N. (28) uspeo je da bekstvom izbegne hapšenje i za njim je raspisana poternica.

- Motiv zločina je najverovatnije vezan za Milana Lazarevića zvanog Laza Bombaš, vođa organizovane kriminalne grupe iz Valjeva. On je kum osumnjičenom Jankoviću, a ranjeni Tulimirović je sin jednog od žrtava iznude Lazerevića, koji je i jedan od ključnih svedoka u postupku. Tulimirovićev otac je več svedočio, ali je i pre i posle svedočenja zbog toga dobijao pretnje - kaže naš izvor. On navodi da je uhapšenima određen pritvor i da sledi njihovo saslušanje.

- Istraga ovog slučaja se nastavlja - kaže naš izvor.

Valjevski klan

Hapšenje valjevskog klana pod vođstvom Milana Lazarevića 2009. usledilo je nakon ubistva Željka Đedovića u centru grada, kako je utvrđeno, Đedovića je po nalogu Lazarevića ubio Zoran Jeličić, koji je prethodno od jednog policajca iz Lajkovca uzeo službenu uniformu i u njoj izvršio zločin. Klanu se sudi i za brojne iznude i reketiranje bogatih Valjevaca.

Povezane vesti: Uhapšena tri mladića zbog napada na Roma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.