DNK presudio ubici iz Srbije

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK "presudio" ubici iz Srbije

Prvostepeni postupak suda za smrt starice u Beču NEVIN sam. Nikada s njom nisam bio u kontaktu - rekao je pred sudom u Beču mladić (20) iz Srbije, optužen da je čekićem ubio penzionerku (91) u njenom stanu krajem januara ove godine. Njegove reči, međutim, nisu uverile sudsko veće koje ga je osudilo prošle sedmice na 12 godina zatvora. Sudije su, glasovima pet prema tri, donele prvostepenu presudu za zločin u bečkom predgrađu. Ključni dokaz, navodno, koji je doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i do hapšenja, jeste DNK optuženog koji je pronađen na mestu ubistva, ali i na čekiću kojim je žrtva umorena. Prema optužnici, ubistvu je prethodila krađa. Naime, žena je na nagovor zabrinutih komšija prijavila devojku kojoj je u prvi mah pozajmljivala novac, a onda je otkrila da je ona navodno i potkrada. Reč je o sestri mladića optuženog da je naposletku ubio penzionerku. PROČITAJTE I: Za ubistvo penzionerke o kojoj je brinuo - 12 godina zatvora - Devojka i njena familija su navodno "terorisali" penzionerku, zbog čega je odlučila da potraži novi stan - piše austrijska štampa. NISAM KRIV OPTUŽENI mladić došao je u Beč iz Srbije, gde živi, i, prema njegovoim rečima, tada je saznao za "incident". - Sestra mu je ispričala da je lažno optužena. On je otišao kod penzionerke da je ubedi da povuče prijavu, međutim taj sukob je eskalirao - prenose mediji. Po izricanju presude, mladić je sa optuženičke klupe uzviknuo: "Znam da nisam to uradio."

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Karadžićeva odbrana traži izuzeće još jednog sudije

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018

Odbrana Radovana Karadžića zatražila je izuzeće sudije Vilijama Sekulea iz Apelacionog veća koje će odlučivati o Karadžićevoj žalbi na prvostepenu presudu, kojom ga je Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH...Istovremeno, odbrana je zatražila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.