Carinici kod motocikliste pronašli 20.000 evra

Izvor: RTS, 21.Apr.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici kod motocikliste pronašli 20.000 evra

Na graničnom prelazu Gostun, između Srbije i Crne Gore, zajedničkom kontrolom carinika i policajaca kod jednog motocikliste je otkriven devizni prekršaj od 20.000 evra, saopštila je Uprava carina.
Carinici su na tom prelazu oko podneva, u smeru ka Crnoj Gori zaustavili za pregled motocikl ''BMV'' budvanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin BiH sa prebivalištem u Budvi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.
Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu izjavio je da nema ništa sem novca, a na pitanje o kojoj sumi je reč, rekao je da sigurno ima 7.000 evra, ali da nije siguran da li ima i više, jer je u međuvremenu u Beogradu kupovao neku robu za svoju firmu.
Carinik je tražio da pokaže novac koji nosi sa sobom i tada je utvrđeno da je u torbici sa ličnim dokumentima imao ukupno 30.000 evra za koje nije posedovao nikakvu potvrdu o prethodnom unosu te sume u Srbiju.
Protiv motocikliste pokrenut prekršajni postupak, a prethodno mu je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriven devizni prekršaj na graničnom prelazu

Izvor: Akter, 21.Apr.2015

Carinici na graničnom prelazu Gostun, prema Crnoj Gori, otkrili su jednog motociklistu koji je pokušao da iz zemlje iznese oko 20.000 evra više nego što je dozvoljeno propisima, saopšteno je danas iz Uprave carina..U saopštenju se navodi da su carinici na tom prelazu, u smeru ka Crnoj Gori, zaustavili...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.