Izvor: Radio 021, 22.Jul.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaba Der iz Čantavira izručen Mađarskoj

Čaba Der iz Čantavira, koji je osumnjičen za tri ubistva u tri države, izručen je Mađarskoj.

Der je u četvrtak iz pritvora u Pragu transportovan u Budimpeštu uz jake policijske snage, a u mađarskoj prestonici takođe je završio iza rešetaka.

Državni tužilac u Budimpešti Tibor Ibolija rekao je za mađarske medije da je protiv Čabe Dera pokrenuta istraga u vezi sa ubistvima u Mađarskoj i Holandiji. Detektiv u policijskom štabu u Budimpešti Doks Andras >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je da se takođe ispituje odgovornost Čabe Dera u vezi sa zločinima počinjenim u Španiji i Srbiji. Der je, dodao je detektiv, osumnjičen i za prevaru, te će istraga biti opsežna.

"Der je odbio da svedoči. Ispitivanje se nastavlja", rekao je Andras.

Nakon saslušanja, istražni sudija Deru je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela za koje je osumnjičen, kao i zbog opasnosti od bekstva. Ova odluka nije konačna, s obzirom na to da je odbrana uložila žalbu.

Da Der bude izručen Mađarskoj, od tri države koje su tražile njegovo izručenje, odlučila je početkom ovog meseca češka ministarka pravde Marija Benešova.

Podsetimo, Čaba Der iz Čantavira uhapšen je 1. marta u hotelu u Pragu, a kod sebe je imao falsifikovana dokumenta, oružje i periku. Zbog sumnje da je počinio ubistva na njihovoj teritoriji, za Derom su tragale Mađarska, Holandija i Srbija, u kojima je za nepune dve godine od izlaska iz zatvora, kako se sumnja, počinio tri likvidacije.

Najpre je, kako se sumnja, Der ubio Hrvata Ivana Serdušića u Amsterdamu u julu prošle godine, da bi potom od njegovog metka u Budimpešti stradao mađarski biznismen Laslo V. u septembru iste godine. Poslednji u nizu njegovih dela, kako se sumnja, jeste ubistvo Nebojše Markovića 5. januara ove godine na Banovom brdu u Beogradu.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Der PRIZNAO ubistvo, osumnjičen i za kokainsku prevaru!

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019

Plaćeni ubica Čaba Der, kojeg više evropskih država traži zbog ubistva, iz Poljske je nedavno izručen Mađarskoj pred čijim je Apelacionim sudom, kako prenose mađarski mediji, priznao jedno od ubistava izvršeno u Budimpešti...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Njegov advokat je tvrdio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.