Bura zbog susreta specijalnog tužioca i Miroslava Miškovića

Izvor: Blic, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bura zbog susreta specijalnog tužioca i Miroslava Miškovića

BEOGRAD - Zajednička fotografija specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića, direktora BIA Radeta Bulatovića i vlasnika kompanije „Delta" Miroslava Miškovića, koja je juče pokazana u Skupštini Srbije, načinjena je u britanskoj ambasadi prilikom njihovog protokolarnog pozdravljanja - rekao je juče za „Blic" portparol Specijalnog tužilaštva Tomo Zorić.

Ta fotografija izazvala je juče buru u sali parlamenta kada je poslanik Liberalno demokratske partije Ivan Andić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio da se na njoj vide tužilac Radovanović, Bulatović i Mišković koji, kako je rekao, prijateljski razgovaraju.

- Zašto se tužilac viđa sa nekim koga treba da istražuje - upitao je za govornicom poslanik LDP-a.

On je juče rekao da javnost zna da je uhapšena grupa ljudi, ali da ga zanima šta je sa grupom koju je predvodio vlasnik kompanije „Delta". On nije naveo gde je fotografija snimljena, osim da se to dogodilo prošle nedelje.

Međutim, Tomo Zorić je izjavio da je načinjena na prijemu povodom rođendana kraljice Elizabete.

- To nije nikakvo privatno druženje. To se dogodilo na javnom mestu, a fotoreporteri su to slikali. Tužilac se protokolarno i kurtoazno rukovao na javnom mestu sa direktorom BIA i gospodinom Miroslavom Miškovićem, što sada poslanik Andrić zloupotrebljava. On je zamenio teze i konstruisao neke sopstvene pretpostavke koje nisu tačne - kaže Zorić.

Portparol kaže da Radovanović i Mišković nisu sigurno pričali o nečemu što predstavlja domen nadležnosti Specijalnog tužilaštva, već „uobičajene stvari koje se pričaju na tim skupovima". Na pitanje šta to znači, Zorić kaže da nije bio prisutan da bi znao sadržinu razgovora, ali je naglasio da je to samo bio kurtoazni pozdrav.

I lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je juče da se tužilac obrati Skupštini i poslanike upozna sa svim okolnostima vezanim za političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.