Broj pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku sve veći: 216 na hospitalizaciji, 18 na mehaničko plućnoj ventilaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2021, 19:08

Broj pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku sve veći: 216 na hospitalizaciji, 18 na mehaničko plućnoj ventilaciji

U kovid bolnici na Mišeluku rapidno se popunjavaju kapaciteti. Transportovano je nekoliko ljudi iz okoline Novog Sada, a samo u toku današnjeg dana transportovano je 30-ak pacijenata.

"Klinički centar Vojvodine, od kada je nulti pacijent dijagnostikovan, sve vreme radi u kovid sistemu, a istovremeno zbrinjava i non-kovid pacijente. Broj pacijenata koji dolaze u kovid bolnicu na Mišeluku svakim danom je sve veći i veći, a ovde mi praktično hospitalizujemo pacijente sa umereno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teškom i teškom kliničkom slikom, i uopšte broj naših građana u Vojvodini kada je u pitanju oboljevanje od kovida raste svakim danom", saopštio je upravnik kovid bolnice, prof. dr Velibor Čabarkapa.

Čabarkapa je izjavio da su lekari, koji su praktično već iskusni, koji su radili u KCV u crvenim zonama, i pre puštanja u rad ove bolnice bili spremni.

"Novozaposleni su izvršili obuku o ličnoj zaštitnoj opremi, i takođe su uključeni u rad pod mentorstvom starijih, iskusnih lekara. Nešto malo više od 90 pacijenata je prvog i drugog dana transportovan, ali sada su brojke različite: 216 pacijenata trenutno je na hospitalizaciji, od kojih 18 na mehaničko plućnoj ventilaciji", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.