Brnabić pozvala građane da izađu na referendum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2022, 13:02

Brnabić pozvala građane da izađu na referendum

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je bilo mnogo laži i poluinfomacija oko toga za šta se glasa sutra i precizirala da se glasa samo za izmene u pravosuđu.

"Ne glasa se ni za preambulu ustava, ni za RIO Tirnto, ni za vakcinaciju, već samo za pravosuđe i izbor sudija i tužilaca, odnosno za to hoćemo li imati samostalnije pravosuđe", rekla je ona, gostujući u Dnevniku RTS-a i pozvala građanje da izađu i glasaju "za".

To je, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla premijerka, važno jer je vladavina prava bitna pre svega za građane, takođe i za privredu, odnosno veći priliv direktnih stranih investicija i bolje pravno obezbeđenje naših domaćih investitora, ali i za evropske integracije Srbije.

Prema njenim rečima, izostanak ovih promena bi usporio ulazak Srbije u EU, jer je ona "bila decidna da je ovo naš prvi zadatak u vladavini prava".

"Sutra se borimo i za tužioce i za sudije. Kada čujete ljude koji su stalno kritikovali vlast zato što ne ide ka nezavisnom sudstvu, oni kažu da je ovo ispunjenje njihovog životnog sna i nešto za šta su se borili", istakla je premijerka.

Navela je i da Udruženje tuzilaca i Društvo sudija Srbije pozivaju da se glasa za i da veruje da nećemo propustitii priliku da dođemo do još jačih institucija.

Istakla je da će sudije i tužioci biti uključeni u radne grupa koje će pripremati neophodne zakone za sprovođenje najavljenih promena.

"To ćemo raditi zajedno. Kao član Srspke napredne stranke mogu da kažem da smo mi prva stranka koja je kao stožer ovih promena u javnu rapsravu o promenama ustava uključila sve", zaključila je Brnabić.

Dodala je da je time postavljen standard i da niko više nikada neće bez javne rasprave i učešća strukovnih udruženja menjati Ustav.

Brnabić: Kurti pokazao da je za opciju “ne” na referendumu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras, povodom odluke Prištine da ne dopusti Srbima na KiM da glasaju na sutrašnjem referendumu, da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazao da je jasno za opciju “ne” na referendumu, jer bi Srbi na KiM glasali za “da” i time za jaču Srbiju.

“Očigledno da bi se Kurti izuzetno obradovao ako bi sutra pobedila opcija 'ne', jer je jasno da bi Srbi na KiM glasali za 'da', za promenu Ustava Srbije, za vladavinu prava, za jaču Srbiju”, rekla je Brnabić za RTS.

Brnabić je istakla i da su zemlje Kvinte - SAD, Nemačka, Velika Britanija, Francuska i Italija - pokazale da Kurtiju ne mogu ništa ili da ne žele ništa da preduzmu, budući da su te zemlje rekle da su dale sve od sebe, ali da ništa nisu mogle da urade.

“Zato mislim da treba da se vratimo onom našem starom, 'u se i u svoje kljuse' i da radimo sa srpskim narodom na KiM i radićemo sa njima do konačne slobode”, rekla je premijerka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić pozvala građane da izađu na referendum: "DA. Da bi pred sudovima svi bili jednaki" VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2022

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da izađu sutra na referendum i glasaju za promenu Ustava u oblasti pravosuđa...Promena će kaže, doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji..."Sutrašnji dan je izuzetno važan za čitavu našu zemlju, da nam se nikad ne ponovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.