Izvor: B92, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Berček u "Zabeli"

Beograd -- Branko Berček upućen je na izdržavanje zatvorske kazne od 40 godina u KPZ u Požarevcu, zbog ubistva Ivana Stambolića.

To je danas agenciji Tanjug potvrdio direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Saša Vukadinović. Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije Branko Berček je juče popodne, uz jake policijske mere obezbeđenja, iz Okružnog zatvora u Beogradu prebačen u sedmi paviljon, najbezbedniji deo požarevačkog zatvora "Zabela", kazao je Vukadinović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vrhovni sud Srbije odbio je pre mesec dana, kao neosnovane, žalbe branilaca Berčeka i bivšeg komadanta JSO-a Milorada Ulemeka i potvrdio presudu kojom su osuđeni na maksimalne kazne zatvora za ubistvo Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Potvrdom Vrhovnog suda u trećestepenom postupku, presuda Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu postala je pravosnažna i Ulemek i Berček više nemaju pravo žalbe, osim vanrednih pravnih lekova, ukoliko se za to ispune zakonski uslovi.

Berčekovi saučesnici, koji su ranije pravosnažno osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo Stambolića i pokušaj ubistva Draškovića, Leonid Milivojević i Dušan Maričić Gumar, već su na izdržavanju kazne u tom zatvoru.

Iz bezbednosnih razloga i radi lakšeg transporta do suda, Ulemek još boravi u Okružnom zatvoru u Beogradu, jer su protiv njega u toku sudski postupci za ubistvo premijera Zorana Dinđića, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, kao i suđenje za mnogobrojna krivična dela "zemunskog klana".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.