Branko Berček u "Zabeli"

Branko Berček upućen je na izdržavanje zatvorske kazne od 40 godina u KPZ u Požarevcu, zbog ubistva Ivana Stambolića.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

12:04

Default images

To je danas agenciji Tanjug potvrdio direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Saša Vukadinović. Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije Branko Berček je juče popodne, uz jake policijske mere obezbeđenja, iz Okružnog zatvora u Beogradu prebačen u sedmi paviljon, najbezbedniji deo požarevačkog zatvora "Zabela", kazao je Vukadinović.

Vrhovni sud Srbije odbio je pre mesec dana, kao neosnovane, žalbe branilaca Berčeka i bivšeg komadanta JSO-a Milorada Ulemeka i potvrdio presudu kojom su osuđeni na maksimalne kazne zatvora za ubistvo Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Potvrdom Vrhovnog suda u trećestepenom postupku, presuda Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu postala je pravosnažna i Ulemek i Berček više nemaju pravo žalbe, osim vanrednih pravnih lekova, ukoliko se za to ispune zakonski uslovi.

Berčekovi saučesnici, koji su ranije pravosnažno osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo Stambolića i pokušaj ubistva Draškovića, Leonid Milivojević i Dušan Maričić Gumar, već su na izdržavanju kazne u tom zatvoru.

Iz bezbednosnih razloga i radi lakšeg transporta do suda, Ulemek još boravi u Okružnom zatvoru u Beogradu, jer su protiv njega u toku sudski postupci za ubistvo premijera Zorana Dinđića, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, kao i suđenje za mnogobrojna krivična dela "zemunskog klana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: