Borković odbranio šampionsku titulu na 53. Srbija reliju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2020, 17:55

Borković odbranio šampionsku titulu na 53. Srbija reliju

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković odbaranili su šampionsku titulu i popeli se na postolje 53. Srbija relija. Vozač NIS Petrol Racing Tima je u Škodi fabiji R5 EVO bio bolji za 2 minuta i 20 sekundi od drugoplasirane bugarske posade Angelov - Gadžev. Drugog takmičarskog dana voženi su brzinski ispiti: Klobuk 1, Župa Tamjanika 1, Staniševci REV 1, Klobuk 2, Župa Tamjanika 2 i Staniševci REV 2.

U svih 12 brzinskih ispita koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su voženi tokom dva dana Borković je na oduševljenje publike demonstrairao atraktivnu vožnju.

Za razliku od subote, tokom drugog dana takmičenja bile su vrlo nepovoljne vremenske prilike uz kišu i veliku oblačnost na pojedinim deonicama, što je uslovilo i oprezniji tempo vožnje.

Ni vremenski uslovi, kao ni kvar na amortizeru nisu sprečili Borkovića i Markovića da i drugog dana imaju najbolje vreme i odbrane šampionsku titulu najprestižnijeg međunarodnog takmičenja na našim prostorima.

"Ovo je još jedna veoma važna titula koja je ujedno i "šlag na torti" ove neobične sezone, nakon osvojene titule i šampiona TCR Istočna Evropa. Iako sam imao pritisak odbrane titule, moram da priznam da je ipak bilo lakše nego prošle godine. Neizmerno sam zahvalan fanovima koji su ove godine došli u velikom broju, mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku kao i NIS Petrol Racing timu , Škodi Srbija i gradu Vrnjačka Banja", rekao je Borković.

Ove godine Srbija reli okupio je preko 40 posada iz Srbije, Bugarske, Turske i Rumunije, a boduje se za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske.

Srbija reli organizovali su Auto-moto savez Srbije (AMSS), Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Grad Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i AMS Osiguranja a.d.o.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTVRDIO DOMINACIJU: Borković odbranio šampionsku titulu na Srbija reliju (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Okt.2020

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković odbaranili su šampionsku titulu i popeli se na postolje 53. Srbija relija.

Nastavak na Kurir...

Borković odbranio titulu na Srbija reliju

Izvor: RTS, 04.Okt.2020

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković odbaranili su šampionsku titulu i popeli se na postolje 53. Srbija relija. Borković je u svojoj Škodi fabiji R5 EVO bio bolji za 2 minuta i 20 sekundi od drugoplasirane bugarske posade Angelov/Gadžev. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.