Borci ustaju u odbranu svojih generala

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borci ustaju u odbranu svojih generala

Predstavnici boračkih udruženja sa juga Srbije najavila su da će u narednom periodu u svim većim gradovima u zemlji organizovati tribine i mitinge u znak protesta zbog najavljenih optužnica Specijalnog suda za ratne zločine u Prištini protiv trojice srpskih generala – Bratislava Dikića, Ljubiše Dikovića i Momira Stojanovića

Predsednik Saveza udruženja boraca 1990-1999. godine Rodoljub Vuković je na konferenciji za novinare najavio i formiranje "vrhovnog štaba" za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << odbranu srpskih generala i svih drugih boraca protiv kojih će Sud u Prištini podići optužnice.

Prema njegovim rečima Vrhovni štab činiće predstavnici 19 boračkih i patriotskih organizacija, pravni eksperti, kao i svi građani koji žele da se priključe.

"Nećemo više dozvoliti da naši saborci montiranim i lažnim optužnicama budu optuživani i suđeni za časna i herojska dela odbrane Srbije i srpskog naroda. Moramo da kažemo dosta je bilo više. Zašto smo mi zločinci? Zato što smo ustali da branimo živote naše dece?", istakao je Vuković.

Pravni zastupnik Saveza udruženja boraca Srđan Aleksić rekao je da će tim eksperata pružiti svu neophodnu pravnu pomoć borcima protiv kojih Sud za ratne zločine bude podigao optužnice.

Aleksić je dodao da prvi nagoveštaji pokazuju da nije mali broj boraca koji će se naći pred Specijalnim sudom u Prištini.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savez Udruženja boraca ratova od 1990-te do 1999-te godine uz generale (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Avg.2015

„Savez Udruženja boraca ratova od 1990-te do 1999-te godine daje podršku i staje u zaštitu generala policije Bratislava Dikića, nacelnika generalštaba Ljubise Dikovića i njihovog penzionisanog kolege Momira Stojanovića, povodom najavljenih optužnica EULEKSA, koji ih tereti za navodne ratne...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.