Izvor: RTS, 06.Okt.2022, 21:49

Bor, osumnjičenom za napad na kineskog radnika određen pritvor

Nakon raspisane potrage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku za M. V. (1972) iz ovog grada, za kojim se intenzivno tragalo više dana, zbog sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, on se u pratnji svog advokata javio nadležnom tužilaštvu.
Sumnja se da su M. V. i još pet lica, koja su ranije bila uhapšena, 24. septembra, oko 23.30 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maskirani ušli u "Donji deo grebena" na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom, saopšteno je iz Policijske uprave Bor.

Kako se sumnja, najpre su ga izvukli iz kabine, više puta udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme "Jinshan construction" i na njoj izazvali požar.
Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.
Kako se navodi u saopštenju, osumnjičenog je nadležno tužilaštvo saslušalo, a nakon saslušanja sudija za predhodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majdanpek: Još jednom aktivisti sa Starice određen pritvor do 30 dana

Izvor: Danas, 06.Okt.2022

Aktivista M.V. iz Majdanpeka za kojim je bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, javio se u pratnji svog advokata nadležnom tužilaštvu, saopštila je PU Bor.

Nastavak na Danas...

Osumnjičenom za napad na kineskog radnika određen pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022

Nakon raspisane potrage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku za M. V. (1972) iz ovog grada, za kojim se intenzivno tragalo više dana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpejjivosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.