Izvor: Blic, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši telohranitelj odbio da svedoči

BEOGRAD - Na suđenji Andriji Draškoviću za ubistvo pripadnika surčinskog klana Zvonka Plećića Pleće u Okružnom sudu u Beogradu juče se od više pozvanih svedoka odazvao jedino Nebojša Šarović.



Šarović, inače bivši Draškovićev telohranitelj, pred sudskim većem kojem predsedava sudija Zoran Zvonar rekao je da ostaje pri ranijem iskazu i odbio da odgovara na pitanja tužioca. Svedok, koji je bio u pratnji Draškovića prilikom ubistva u restoranu „Knez" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2000. godine, bio je vidno nervozan u razgovoru sa tužiocem.

- Neka meni gospodin, za koga i ne znam ko je, kaže da li se seća šta se događalo. Bio sam šest godina u zatvoru jer sam istrčao iz restorana i odbranio se. Imam povrede glave i ne sećam se detalja - rekao je Šarović, na pitanje tužioca da ispriča šta se dogodilo kobnog dana.

Sudija Zvonar je nakon toga upozorio Šarovića da se ponaša pristojno i ukazao mu da je kao svedok obavezan da odgovara na pitanja tužioca, a zatim ga upitao kako se sećao detalja 2003. kada je dao iskaz. On je odgovorio da je povredu glave zadobio 1996. a da od 2005. pije „neke tablete za orijentaciju" i da se ne seća događaja.

Optuženi Drašković je, takođe, rekao da ostaje pri ranijem iskazu i nije želeo da odgovara na pitanja tužioca i sudskog veća. Sudsko veće je za 8. februar zakazalo rekonstrukciju ubistva u restoranu „Knez". Drašković je u Palatu pravde došao sa brojnim obezbeđenjem koje ga je čekalo ispred sudnice. On je ranije dva puta osuđivan za ubistvo Plećića na devet i po godina i na 12 godina zatvora, a na trećem suđenju Drašković i njegov kum Aleksandar Golubović su oslobođeni krivice jer su „pucali u samoodbrani", ali je Vrhovni sud poništio sve te presude i naložio novo suđenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.