Beograd: Izboden srednjoškolac

Izvor: B92, 18.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Izboden srednjoškolac

Beograd -- Učenik Hemijske škole u Beogradu koji je izboden nožem u učionici nalazi se van životne opasnosti. Uhapšena sva tri napadača.

D.K, učenik drugog razreda Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu, u školi je izboden nožem dva puta u predelu stomaka. On je van životne opasnosti i, posle manje hirurške intervencije, zbrinut je na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra u Beogradu.

Šef hirurške ekipe Miloš Bjelović rekao je novinarima u Urgentnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centru da je mladić zadobio dve ubodne rane u levu polovinu grudnog koša, kao i da su posle intervencije stvoreni uslovi za njegov povoljan postoperativni oporavak.

Hitna pomoć odvezla je povređenog D.K. u Urgentni centar s teškim telesnim povredama, a pri ulasku u Urgentni centar izgubio je svest.

Posle šestog časa, naočigled svih učenika drugog razreda Hemijske škole, maloletni D.K. je izboden nožem u stomak.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Darko Senić izjavio je da su napadači na učenika identifikovani, a kako saznaje B92 tokom večeri uhapšena su sva tri napadača.

Senić je za B92 rekao da je su napadači takođe maloletna lica. On je naveo da je jedan napadač učenik Hemijsko-prehrambene škole.

Ministar posetio učenika

Ministar prosvete Žarko Obradović, koji je danas posle podne posetio ranjenog mladića, izjavio je da se "užasnut tim događajem", kao i da "taj događaj pokazuje da se pitanjem bezbednosti u školama treba baviti tokom čitave godine, a ne samo 1. septembra.

Obradović nije iznosio detalje sukoba u kome je D. K. povređen i kazao je da će javnost o svemu biti obaveštena posle istrage.

Teško ranjenog D.K. sa drugog sprata, gde se nalazi učionica, do prizemlja škole, odneli su učenici.

Na putu do Urgentog centra D.K. je izgubio dosta krvi i u besvesnom stanju je donesen na odeljenje reanimacije, a doktor Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra, rekao je da su povrede teške.

U Hemijskoj školi, gde se desio incident, postoji video nadzor, ali ne postoji školsko obezbeđenje.

Školski policajac, koji pored ove, obezbeđuje još dve škole u kraju, u trenutku napada nije bio u blizini.

Policija je pojačala kontrolu u tom delu Banovog brda, a za napadačima se još uvek traga.

Gradonačelnik: Pojačati bezbednost u školama

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je užasnut ranjavanjem maloletnog učenika Hemijsko-prehrambene škole i zatražio je od nadležnih državnih organa da pojačaju bezbednost u svim školama na teritoriji Beograda.

"Ovo nije prvi put da naša deca stradaju na ovakav način i to u objektima u kojima treba da su najzaštićenija. Očigledno je da jedan školski policajac na tri škole nije rešenje koje daje rezultate", rekao je Đilas, a prenela služba za informisanje gradonačelnika Beograda.

On je kazao da je grad Beograd spreman da pomogne i finansijski nadležnim državnim organima kako bi bezbednost dece u školama bila na najvišem nivou.

"Sa žaljenjem mogu da konstatujem da su ovakvi incidenti dobrim delom posledica nekih društvenih dešavanja koja nisu na vreme i na pravi način sankcionisana", rekao je on.

"Mladi nasilniji u grupi"

Psiholog Vojislav Ćurčić smatra da je nasilje u društvu podstaklo mlade na to da budu nasilni, a neprirodne okolnosti odrastanja su ih učinile manje stabilnim i nezadovoljnim osobama, koje ne znaju da reše svoje probleme na promišljen način.

Ćurćić smatra da je porast nasilja izazvan i nedostatkom sankcija i oponašanjem ponašanja odraslih.

On je rekao i da su mladi mnogo nasilniji u grupi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izboden učenik, uhapšena trojica

Izvor: Mondo, 18.Sep.2008

Nakon hirurške intervencije, povređeni učenik je smešten na odeljenje intenzivne nege i van životne je opasnosti.

Nastavak na Mondo...

Učenik izboden nožem

Izvor: RTS, 18.Sep.2008

Maloletni D.M. učenik drugog razreda Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu, koji je izboden u predelu grudnog koša, posle hirurške intervencije nalazi se van životne opasnosti. Policija je uhapsila sva tri napadača, od kojih je jedan maloletan. .Učenik...

Nastavak na RTS...

MUP: Ranjeni učenik van životne opasnosti

Izvor: Kurir, 18.Sep.2008

BEOGRAD, 18. septembra (Tanjug) - Učenik Hemijsko prehrambeno tehnološke škole na Banovom Brdu D.K. koji je povređen danas u toku velikog odmora u toj školi, zbrinut je u Urgentnom centru i nije u životnoj opasnosti, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. U MUP-u su rekli da je učenik povređen u...

Nastavak na Kurir...

SREDNJOŠKOLAC IZBODEN NOŽEM NASRED UČIONICE!

Izvor: Press, 18.Sep.2008

Četvorica mladića upala u Hemijsku školu na Banovom brdu i u učionici izbola D. K. (17) iz Meljaka. Učenik zadobio teške povrede grudnog koša, posle operacije nalazi se van životne opasnosti. .Sedamnaestogodišnji D. K. iz Meljaka, učenik drugog razreda Hemijske škole na Banovom brdu,...

Nastavak na Press...

Nožem izboli đaka usred učionice

Izvor: 24sata, 19.Sep.2008, 00:37

Učenik drugog razreda Hemijsko-prehrambeno-tehnološke škole u Lješkoj ulici na Banovom brdu D. K. (17) teško je povređen juče kada ga je u učionici jedan mladić ubo nožem u stomak i grudni koš. Povređeni dečak primljen je u Urgenti centar gde je operisan i nije u životnoj opasnosti. Jedan...

Nastavak na 24sata...

Učenik izboden nožem

Izvor: Glas javnosti, 19.Sep.2008

BEOGRAD - Maloletni D. K. (17), učenik Hemijsko-prehrambeno-tehnološke škole na Banovom brdu, izboden je nožem juče oko 12.30 pred početak šestog časa, dok je sedeo u učionici. NJega su napala četvorica zasada nepoznatih mladića, od kojih je jedan, kako nezvanično saznajemo, učenik ove škole....

Nastavak na Glas javnosti...

MUP: Uhapšeni napadači na maloletnog učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2008

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je trojicu napadača na maloletnog učenika Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu D.K, koji su dečaka uboli nožem u grudi, potvrdio je danas načelnik kriminalističkog odeljenja MUP-a Srbije Darko Senić...Reč je o jednoj punoletnoj osobi Š. N. (1989), koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.