Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 12:46

Belivuka i Miljkovića ponovo saslušali tužioci iz Crne Gore

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu danas su ponovo saslušani Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.
Crnogorski tužioci došli su u Beograd kako bi dopunili ranije ispitivanje započeto 1. decembra prošle godine. 
Osumnjičeni su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako je Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tada rečeno u njihovoj odbrani, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.
Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću, kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret stavlja krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.
Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova.
Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković, rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju.
Tada im nisu predočeni su svi dokazni materijali, pa nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova, što se očekuje da učine danas.
Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čekaju da im se zakaže početak suđenja.
Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića i zbog pranja para.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.