Bata Živojinović angažovao advokata sinu u bekstvu

Izvor: S media, 25.Maj.2011, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata Živojinović angažovao advokata sinu u bekstvu

Suđenje Miljku Živojinoviću, optuženom da je kao stečajni upravnik građevinske firme "Rad" primio mito, danas je odloženo za 20. juli. Na narednom ročištu Miljka Živojinovića će zastupati advokat kojeg je danas angažovao njegov otac, poznati glumac Velimir Bata Živojinović.

Advokat Aleksandar Lojpur predao je danas Višem sudu u Beogradu punomoćje za zastupanje Miljka Živojinovića, koji je u bekstvu, navodeći da ga je dobio od njegovog oca. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Počelo sudjenje za zloupotrebe citostatika

Advokat: Država nezakonito zaplenila novac Mladićima

Rebrača: Priznajem, grešila sam

Suđenje Živojinoviću mlađem i njegovim saradnicima, koje je danas trebalo da počne, odloženo je zbog izostanka sudije Dragomira Gerasimovića.

Miljku Živojinoviću biće suđeno u odsustvu, jer je već četiri godine u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Njegov otac svedočio je početkom aprila u Specijalnom sudu u Beogradu u postupku protiv grupe optuženih, poznate kao "stečajna mafija", da su policijski inspektori u više navrata pokušali da od njegovog sina iznude iskaz, kao i da su mu tražili 30.000 evra koje im je i dao.

Osim Miljka Živojinovića sudiće se i Jasmini Kojić, Grujici Davidoviću i Draganu Aleksiću.

Svi su optuženi za krivično delo primanje mita, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

Protiv njih je svojevremeno vođena istraga pred Specijalnim sudom u Beogradu u okviru postupka u kome su ispitivane malverzacije "stečajne mafije".

Pošto je ocenjeno da slučaj nema elemente organizovanog kriminala, predmet je prešao u nadležnost Višeg suda u Beogradu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bata Živojinović angažovao branioca odbjeglom sinu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2011

BEOGRAD - Suđenje Miljku Živojinoviću, optuženom da je kao stečajni upravnik građevinske firme "Rad" primio mito, danas je odloženo za 20. juli, a njegov otac, poznati glumac Velimir Bata Živojinović svom sinu, koji je u bjekstvu, angažovao je advokata da ga brani u procesu pred Višim sudom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

BATA ANGAŽOVAO BRANIOCA ODBEGLOG MILJKA

Izvor: Kurir, 25.Maj.2011

BEOGRAD- Suđenje Miljku Živojinoviću optuženom da je kao stečajni upravnik građevinske firme "Rad" primio mito je odloženo za 20. juli, a njegov otac, poznati glumac Velimir Bata Živojinović svom sinu, koji je u bekstvu, angažovao je advokata..BEOGRAD- Suđenje Miljku Živojinoviću optuženom...

Nastavak na Kurir...

Bata Živojinović spreman da svedoči

Izvor: Blic, 26.Maj.2011, 01:25

BEOGRAD - Suđenje Miljku Živojinoviću, optuženom da je kao stečajni upravnik građevinske firme “Rad” sa troje saradnika primio mito, odloženo je juče pred Višim sudom u Beogradu za 20. jul zbog izostanka sudije Dragomira Gerasimovića, a optuženi je angažovao novog advokata...Miljko Živojinović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.