Bata Živojinović angažovao branioca odbeglom sinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata Živojinović angažovao branioca odbeglom sinu

BEOGRAD -

Suđenje Miljku Živojinoviću, optuženom da je kao stečajni upravnik građevinske firme "Rad" primio mito, danas je odloženo za 20. juli, a njegov otac, poznati glumac Velimir Bata Živojinović svom sinu, koji je u bekstvu, angažovao je advokata, da ga brani u procesu pred Višim sudom u Beogradu.

Advokat Aleksandar Lojpur predao je danas Višem sudu u Beogradu punomoćje za zastupanje Miljka Živojinovića navodeći da ga je dobio od njegovog oca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Suđenje Živojinoviću mlađem i njegovim saradnicima, koje je danas trebalo da počne, odloženo je zbog izostanka sudije Dragomira Gerasimovića.

Miljku Živojinoviću biće suđeno u odsustvu, jer je već četiri godine u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Njegov otac svedočio je početkom aprila u Specijalnom sudu u Beogradu, u postupku protiv grupe optuženih, poznate kao "stečajna mafija", da su policijski inspektori u više navrata pokušali da od njegovog sina iznude iskaz, kao i da su mu tražili 30.000 evra koje im je i dao.

Osim Miljka Živojinovića sudiće se i Jasmini Kojić, Grujici Davidoviću i Draganu Aleksiću.

Svi su optuženi za krivično delo primanje mita, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

Protiv njih je svojevremeno vođena istraga pred Specijalnim sudom u Beogradu u okviru postupka u kome su ispitivane malverzacije "stečajne mafije".

Pošto je ocenjeno da slučaj nema elemente organizovanog kriminala, predmet je prešao u nadležnost Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.