Autobus napravio karambol!

Izvor: Press, 28.Dec.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus napravio karambol!

Autobus „Autotransporta" iz Pančeva, kojem su otkazale kočnice na nizbrdici, uleteo u raskrsnicu Cvijićeve i Starine Novaka i udario u „dačiju", koja je potom udarila u još dva automobila i kombi. Povređeno šest osoba, od kojih dvoje dece Šest osoba, od kojih dvoje dece, povređeno je juče u lančanom sudaru u Beogradu u kojem su učestvovali autobus, kombi i tri automobila! Do udesa je došlo kada je autobus zbog kvara na kočnicama uleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u raskrsnicu Cvijićeve i ulica Starine Novaka i Zdravka Čelara i naleteo na „dačiju", koja se od udarca odbila i udarila pešaka. Potom je „dačija" udarila u tri automobila koja su stajala na semaforu!U saobraćajnoj policiji kažu da se nesreća dogodila u 7.55 časova.
„Pomahnitali" autobus
- Autobusu „Autoprevoza" iz Pančeva, u kojem nije bilo putnika i koji se kretao ulicom Starine Novaka prema raskrsnici sa Cvijićevom, otkazale su kočnice. Vozač autobusa Pavle A. izjavio je da je u jednom trenutku na nizbrdici primetio da kočnice ne rade i pokušao je da ugasi motor i na taj način zaustavi autobus, ali je vozilo nastavilo da se kreće i nekontrolisano ubrzava - kažu sagovornici Pressa iz policije, i dodaju:
- Autobus je prošao na crveno svetlo i uleteo u raskrsnicu! Potom je udario je u taksi, kojim je upravljao Milutin N. (48). Taksi „dačija logan" kretao se Cvijićevom ulicom u smeru ka Bulevaru despota Stefana i od udarca se odbio u suprotnu traku ulice Zdravka Čelara, gde je oborio devojku koja je bila na pešačkom prelazu! Posle toga „dačija" je naletela na „reno", kombi „opel" i „ford K", koji su stajali na semaforu. Autobus je posle sudara nastavio da se kreće i zaustavio se pedesetak metara dalje u ulici Zdravka Čelara!
Očevici kažu da je pravo čudo niko nije poginuo u ovom karambolu!
- Imao sam dosta sreće jer u trenutku nesreće nisam bio na pešačkom prelazu. Taj autobus napravio je pravu pometnju! Najpre je gurao „dačiju", a potom je nastavio da se kreće. „Dačija" je udarila u još nekoliko vozila. Najgore je prošla devojka koja je prelazila ulicu. Nju je „dačija" bukvalno pokosila - priča jedan od očevidaca.
Kolege taksiste Milutina N. (48) kažu da on taksira više od 15 godina.
- Milutin je preživeo tešku saobraćajnu nesreću, jer se taj autobus velikom brzinom zakucao u njega! Iako je iskusan vozač, nije mogao ništa da učini. Autobusu su otkazale kočnice, sve se brzo dogodilo - pričaju Milutinove kolege, i dodaju da je on oženjen i da ima ćerku od 24 i sina od 15 godina.
Deca lakše povređena
U ovom udesu šest osoba je povređeno i oni su kolima Hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar. Kako je izjavila doktorka Nada Macura, portparolka Hitne pomoći, na mestu udesa intervenisale su tri lekarske ekipe.
- U udesu su povređeni dve žene, dva muškarca i dvoje dece, osmogodišnja braća blizanci - rekla je doktorka Macura, i dodala da je najteže povrede zadobila devojka na koju je naletela „dačija".
- Devojka ima potres mozga, povređeno joj je lice i ima prelom prsta. Taksista je imao povredu kičme i sumnjalo se da i on ima potres mozga. Deca imaju oguljotine, a druga povređena žena povredu ramena, a jednom mladiću je povređen skočni zglob - rekla je Macura.
Policija je na mestu karambola obavila uviđaj i autobus pančevačkog prevoznika odšlepala na vanredni tehnički pregled, a kako Press saznaje, svi povređeni su posle ukazane pomoći u Urgentnom centru pušteni na kućno lečenja.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.