Izvor: Blic, 11.Apr.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci napali srpske devojčice na Kosovu

Napad na dve devojčice A.J. (14) i A. J. (12) dogodio se u subotu oko 20 sati u selu Preocu nedaleko od Prištine.

Kako saznajemo devojčice su se vraćale kući sa seoskog igrališta kada je na njih naleteo džip nepoznatih tablica i devojčice ugurao u živu ogradu pored puta. Nepoznat muškarac je tom prilikom kroz proz automobila udario A.J. (14), nakon čega su devojčice uspele da pobegnu.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji i nadležnima u Gračanici. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako meštani navode niko nije reagovao.

- Bile smo sa majkom kod strica , ona je požurila kući jer su nam došli gosti. Sandra je otišla do prodavnice i u tom trenutku našio je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac - ispričala je devojčica za TV "Most" i dodala da je počela da vrišti. Spasio ih je stric koji ih je vratio kući.

Po rečima mlađe sestre čula je da napadači govore albanski jezik i da to ukazuje da su bili Albanci.

Slučaj nije prijavljen policiji jer , po rečima majke, devočica zbog straha ali i sumnje da bi policija bilo šta preduzela.

- Za decu je ovo velika trauma kao i za sve nas - rekla je majka i dodala da je to njihova svakodnevica i da ne zna da je neko prijavio policiji slične događaje.

Kako je majka malometnih devojčica rekla, provokacije su svakodnevne, posebno od strane radnika koji grade put.

- Oni često nasrću automobilima na nas i uplašeni smo - rekla je ona.

Ulice u Preocu su prometne, nisu osvetljene a nema ni ležećih policajaca. U Preocu ima 150 srpskih kuća i ovo selo važi za svojevrsnu saobraćajnu raskrsnicu puteva zbog čega je neophodno da se preduzmu neophodne mere u cilju povećanja ukupne bezbednosti meštana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DŽIPOM NA MALOLETNICE Albanci napali srpske devojčice na Kosovu

Izvor: Blic, 11.Apr.2016

Napad na dve devojčice A.J. (14) i A. J. (12) dogodio se u subotu oko 20 sati u selu Preocu nedaleko od Prištine...Kako saznajemo, devojčice su se vraćale kući sa seoskog igrališta kada je na njih naleteo džip nepoznatih tablica i devojčice ugurao u živu ogradu pored puta. Nepoznat muškarac...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.