Izvor: RTS, 15.Mar.2024, 16:26

Хапшења због крађе 43.000 државног ордења из зграде СИВ-а

Осам особа је ухапшено због сумње да су из Канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а украли 43.000 државног ордења изузетно велике вредности.
У опсежној акцији хапшења коју су организовали Треће основно јавно тужилаштво у Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Управа криминалистичке полиције, Служба за сузбијање криминала лишено је слободе осам особа, објављено је на сајту суда.
Лишени су слободе Ј. М. (рођен 1959. године), Н. А. (рођен 1961. године), И. З. (рођен 1971. године), О. П. Г. (рођена 1959. године), С. С. (рођена 1980. године), А. Т. (рођен 1964. године), А. Р. (рођен 1963. године) и Р. К. (рођен 1960. године), док је за два лица С. Х. (рођен 1972. године) и С. Б. (рођен 1978. године) Треће тужилаштво суду поднело предлог за расписивање потерница.
Према наводима кривичне пријаве, за сада 10 особа је у саизвршилаштву из канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а, извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вредности.
Осумњичени су саслушани, сви су изнели одбране, након чега је Треће тужилаштво поднело суду предлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица распише потерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, а према три лица мера обезбеђења несметаног вођења кривичног поступка.
Треће основно јавно тужилаштво у Београду наставља са Управом криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала даљи рад на расветљавању свих детаља предметног догађаја и рад на утврђивању идентитета свих лица која су учествовала у овој тешкој крађи државне имовине, о чему ће јавност бити накнадно обавештена, наводи се на сајту суда.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.